Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: В Ужгороді відкрили виставку корон
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

В Ужгороді відкрили виставку корон

В Ужгороді представили унікальну виставку корон. Понад 70 експонатів, які символізували владу в світському та духовному житті різних народів та епох привезли митці з Львівщини. Виставкою в Ужгороді починають великий західноукраїнський тур. Аби зібрати колекцію митці та ювеліри працювали понад 10 років

Це один з перших показів корон, для широкого загалу. До цього їх презентували тільки у Львові. Серед експонатів головні убори правителів різних країн світу. Правителів церковних і світських

Ауріка МИРОНЮК, волонтер фонду ім. Б.Возницького:

Це неповторна виставка, вона унікальна, ми її збирали понад 10 років. Основний меседж колекції в тому, що історія є цікавою. Повчальною і відповідальність вищих осіб завжди стоїть на тонкому війстрі. Наскільки людина має бути відповідальною за країну і людей, якщо її так високо піднесли.

30 відсотків головних уборів представлених на виставці – це оригінали. Все інше копії та реконструкції. Над окремими екземплярами ювеліри працювали і два роки.

Ігор ЖУК, директор фонду ім. Б.Возницького:

В більшості експонати представляють різні країни. В тому числі, найголовніше України. Треба було не тільки створити модель. Треба було знайти камінчики, знайти форми. Зробити речі, які мають 5 тисяч камінців в експонаті, ви навіть не уявляєте скільки це роботи.

Серед найцікавіших екземплярів – це міні-копія вінка статуї Свободи, кришталева шапка Мономаха, копія корони Данила Галицького та навіть терновий вінок Христа. Відвідувачів на відкриті чимало – всіх цікавить якими ж колись були символи влади, які передавали з покоління в покоління.

Михайло, відвідувач:

Мене найбільша сполошила корона Данила Галицького, а решту корон, в тому числі найвідоміших королівських династій – це надзвичайно круто. Бо те, про що раніше можна було лиш читати, тепер можна побачити.

Василь, відвідувач:

Мені сподобалася корона королеви Великобританії. Автори зробили серйозну стилізацію.

Читайте також «Корона Данила Галицького - міфи та факти»

В Ужгороді виставку розмістили в замку, далі її представлять у найбільших містах західної України.

Закарпаття. онлайн

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ