Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

В ЄС досягли компромісу у справі скасування роумінгу

У червні 2017 року в країнах ЄС остаточно скасують оплату за роумінг у мобільному зв'язку.

У Європейському Союзі досягли порозуміння у справі законодавства про скасування послуги роумінгу у мобільному зв’язку, тобто додаткової оплати, що нараховують під час користування мобільними телефонами за кордоном.

Компромісу досягли перемовники Європейського парламенту та країн-членів Спільноти. Вони встановили максимальні оптові тарифи, які будуть нараховувати оператори мобільних мереж держав ЄС.

Це був останній необхідний елемент у головоломці довгоочікуваної угоди. «Якщо з червня цього року у нас буде такий самий роумінг, як і вдома, або коли виїжджаємо за кордон, а також серед усіх операторів, то дуже важливо знати, якими будуть максимальні тарифи», - прокоментував у розмові з Польським радіо польський євродепутат Міхал Боні, який займається питаннями роумінгу у Європарламенті.

Найскладніші перемовини стосувалися граничних тарифів за передачу даних, тобто користування інтернетом в телефоні. У підсумку було вирішено, що тарифи будуть поступово знижувати протягом 5 років. Натомість невеликі, максимальні оптові тарифи за дзвінки та смс-повідомлення не змінять, і вони ввійдуть у дію з середини червня, коли роумінг в ЄС буде повністю скасований.

Тепер прийняті рішення перемовників мають ще формально затвердити уряди країн Спільноти та Європейський парламент на пленарній сесії.

Польське радіо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ