Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В Європарламенті повідомили, коли відбудеться голосування за безвізовий режим з Україною

В Європарламенті повідомили, коли відбудеться голосування за безвізовий режим з Україною, - РБК Україна.

Комітет з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ Європарламенту проведе голосування щодо надання Україні безвізового режиму наприкінці вересня чи в середині жовтня. Про це повідомляє DW з посиланням на секретаріат комітету.

Як зазначається, сьогодні, 5 вересня, комітет розгляне питання запровадження безвізового режиму з Грузією, Косовим і Україною. Якщо відповідні доповіді щодо Грузії та Косова вже сьогодні будуть винесені на голосування членів комітету, то доповідь болгарської євродепутатки Марії Габріель (Європейська народна партія) з пропозицією внести Україну у перелік країн, з якими ЄС запроваджує безвізовий режим, лише заслухають. 

У своїй доповіді Габріель рекомендує Європарламенту скасувати візовий режим з Україною й закликає членів Комітету з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ підтримати проект її доповіді.

Зокрема, у тексті документу наголошується, що, починаючи від 2014 року, Україна зробила "значний і швидкий прогрес" у реалізації плану дій щодо лібералізації візового режиму з ЄС, "незважаючи на внутрішні й зовнішні виклики, що стоять перед країною".

РБК Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ