Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

В Закарпатті за зниженими ставками акцизу розмитнено 670 автомобілів

В Закарпатті за зниженими ставками акцизу розмитнено 670 автомобілів, - прес-служба ДФС у Закарпатській області.

За період дії Закону України №1389-VIII громадяни ввезли та розмістили в митний режим «імпорт» 670 легкових автомобілів. Про це інформують фахівці Закарпатської митниці ДФС. Найбільше громадяни надають перевагу автомобілям середнього класу, а саме «VOLKSWAGEN» та «SKODA» 2011 – 2013 років виготовлення. Орієнтовна сума податків під час митного оформлення таких автомобілів становить від 50 до 100 тис. грн.

Наразі, в зоні діяльності Закарпатської митниці ДФС, до бюджету від оформлень автомобілів за зниженими ставками надійшло 56,8 млн грн.

У відомстві зазначають, що в середньому, для того щоб здійснити митне оформлення авто, громадяни витрачають 2 години. Практично усі автомобілі, митне оформлення яких відбулося в зоні діяльності митного відомства, походять з Європейського Союзу.

Нагадуємо, відповідно до Закону №1389, тимчасово, до 31 грудня 2018 року встановлені знижені ставки акцизного податку на легкові автомобілі, що використовувалися.

Під час оформлення Посвідчення про реєстрацію транспортного засобу, форма якого встановлена додатком 4 до Правил митного контролю та митного оформлення транспортних засобів, що переміщуються громадянами через митний кордон України, затверджених наказом Державної митної служби України від 17.11.2005 № 1118, посадовою особою органу доходів і зборів здійснюється відповідна відмітка про обмеження щодо відчуження транспортного засобу протягом 365 днів з дня його реєстрації у відповідності до Закону № 1389.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ