Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

В Жовківському соцзахисті незаконно витратили понад 800 тис. грн

В Управлінні соціального захисту населення Жовківської районної державної адміністрації виявили фінансові порушення на 836,8 тис.грн. Про це повідомила прес-служба Західного офісу Держаудитслужби.

Фахівці Західного офісу Держаудитслужби провели ревізію використання коштів, виділених з державного бюджету на надання щомісячної адресної допомоги особам, переміщеним з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, для покриття їх витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг. Також перевірено законність призначення та виплати мешканцям району соціальної допомоги, пільг, субсидій тощо.

Виявлено незаконне витрачання 836,8 тис. грн.

Так, мешканцям району зайво виплачено 498,7 тис. грн субсидій та  адресної грошової допомоги внутрішньо переміщеним особам.

Причиною стало подання жителями району неповної чи недостовірної інформації про отримані  доходи, придбане нерухоме майно, транспортні засоби тощо.

Також аудитори виявили, що управління зайво нарахувало 246,4 тис. грн єдиного соціального внеску на виплати непрацюючим працездатним особам, які мали доглядати не здатних до самообслуговування громадян, однак, у той час виїжджали за кордон, тому фактично такого догляду не здійснювали. Також цим опікунам незаконно виплачено 91,7 тис. грн компенсації за надання соціальних послуг.

Після завершення ревізії начальнику управління надіслано лист з вимогами вжити заходів щодо повного усунення виявлених порушень.

Про результати ревізії проінформовано Червоноградську місцеву прокуратуру та Управління захисту економіки у Львівській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

Матеріали ревізії передані в Управління Служби безпеки України у Львівській області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ