Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В журналістиці мало якісного інтелектуального продукту, - Івшина

У нас не так багато інтелектуального якісного продукту в журналістиці. Про це сьогодні, 9 листопада, під час прес-конференції заявила головний редактор газети «День» Лариса Івшина.

За її словами, сьогодні попит повинен бути на інтелектуальних журналістів, які здатні думати і продукувати якісний інформаційний продукт

Лариса Івшина зазначила, що сама, будучи журналістом, зрозуміла, що інтелектуальні журналісти – це великий здобуток для будь-якого видання.

«Інтелектуальна журналістика - це принципово інша журналістика, яка змінюватиме світ, формуватиме думку і позицію читача. Наш читач  - від Європарламенту до українського хутора. Але чи потрібна державі якісна журналістика? Гаслом газети «День» завжди було: “Жодного шансу деградації». Наші журналісти - як морські піхотинці, завжди готові аргументовано відстояти свою позицію», – наголосила вона.

Івшина зазначила, що від газети «День» «гарна віддача, але менша ніж хотілося б».

Для того, аби журналістика стала інтелектуальною, за 10 років близько 400 студентів пройшли так звану літню школу газети. Цього року на базі цієї літньої школи на факультутті журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка студенти організувати дискусійний клуб, в якому вчаться висловлювати свої думки та аргументовано відстоювати свою позицію.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ