Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Вакцини БЦЖ надійшли в Україну

Вакцини БЦЖ у кількості 2,5 млн доз для профілактики туберкульозу у дітей, закуплені Дитячим фондом ООН ЮНІСЕФ, надійшли в Україну. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Міністерство охорони здоров'я України.

За інформацією відомства, вакцини доставлені на склади держпідприємства "Укрвакцина" в Київській області.

Нагадаємо, закуплена фондом ЮНІСЕФ вакцина для профілактики дифтерії та правця надійшла в Україну на початку серпня.

У серпні МОЗ очікувало поставку вакцини БЦЖ у кількості 2,5172 млн доз, усієї кількості вакцини для профілактики кашлюку, дифтерії, правця (АКДП) у кількості 1,77 млн доз, а також поставку вакцини для профілактики дифтерії, вакцини проти поліомієліту (оральна, бівалентна) - 1,378 млн доз. До вересня також очікували третю поставку вакцини проти гепатиту В у кількості 450 тис.

Через погано продуманий перехід на міжнародні закупівлі лікарських препаратів в Україні виник дефіцит низки життєво необхідних вакцин. Міжнародні організації зіштовхнулися з тим, що вакцини, які вони закуповують, переважно несертифіковані в Україні, а процес сертифікації довгий. Проблему спочатку вирішували в ручному режимі, пізніше було затверджено нормативні акти, які прискорюють сертифікацію вакцин.

LB.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ