Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Вандали понівечили стації Хресної Дороги на Високому Замку

1/3
Зірвані кріпленні, понівечені молитовні таблиці та розбиті фігури - черговий раз за три роки вандали понівечили станції Хресної Дороги, що у парку Високий замок.

Хресну Дорогу освятили у 2015р., зведення кожної стації тривало із 2010р., кожна стація вартістю від 3-5 тис. дол. На одній із стацій вандали зламали хрест, на іншій вщент розбили дві фігурки молитовних жінок, погнули та покрали молитовні таблиці, кріплення. Одна з фігур уже відновлена, інша потребує глобальної  і коштовної реставрації, яка триватиме не менше місяця, розповідає скульптор Богдан Гретчак. За його словами, реставраційні роботи пошкодженої фігури за своєю складністю аналогічні до виготовлення нової, і, відповідно, суттєво затратні.

Назарій Брезіцький, президент Благодійного фонду «Справа Скарбека», один із меценатів, який фінансував виготовлення 8 стації, яка найбільше пошкоджена, взявся відновити власним коштом пошкоджені фігури, і вже за місяць вони стоятимуть на молитовному місці.

 Щороку на цій Хресній Дорозі моляться Львівські парафіяни та гості міста, проходячи шлях Ісуса від засудження до смерті. 15 стацій у фігурах створені скульптором Богданом Гретчаком за кошти пожертв львів’ян.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ