Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вартість оренди землі на Львівщині зросла у вісім разів

У м. Львові відбувся черговий земельний аукціон, організований спеціалістами Держгеокадастру Львівщини. На торгах продали права оренди шести земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності (за межами населених пунктів) у Бродівському та Мостиському районах. Вартість оренди однієї з ділянок зросла у вісім разів. Повідомили Гал-інфо у прес-службі Держгеокадастру.

Загальна площа земельних ділянок переданих в оренду становить 83,9 гектара. В результаті конкуренції між інвесторами розмір річної орендної плати збільшився з 45 до 97,6 тис. гривень.

Найбільше зросла вартість оренди земельної ділянки площею 49 га, розташованої на території Соколянської сільської ради Мостиського району Львівщини. На аукціоні ставка річної оренди зросла у вісім разів – з 8 до 67 тисяч гривень.

«Від початку року це 16 земельний аукціон, організований фахівцями Держгеокадастру Львівщини. Спостерігається тенденція до збільшення зацікавленості потенційних інвесторів у ведення сільського господарства на Львівщині», – відзначає Андрій Кавецький, начальник Головного управління Держгеокадастру у Львівській області.

Всього на земельних торгах у Львівській області продано права оренди 107 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності (за межами населених пунктів), загальною площею - 2,9 тис. гектарів. Плата за користування землею сумарно склала 4,6 млн грн. (стартова ціна – 1,9 млн грн.)

Наступний земельний аукціон з продажу прав на оренди семи земельних ділянок сільськогосподарського призначення (за межами населених пунктів) землевпорядники Львівщини планують провести 26 листопада. Інвесторам запропонують ділянки, площею 116,5 га на території Сокальського району Львівської області.

Довідково:

Надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється у порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь в АТО.

На сайті Держгеокадастру розміщена покрокова схема дій для допомоги учасникам АТО та членам родин загиблих воїнів, котрі бажають отримати земельні ділянки. Роз’яснення складено з урахуванням запитів, які найчастіше надходять до земельного відомства.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ