Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Варту 1 та інші відомі ГО Львова не запросили на Форум громадських організацій

Сьогодні, 18 вересня, у Львові розпочався Форум громадських організацій. Захід триватиме 18-19 вересня. Але, виявилося, що у списку запрошених немає таких відомих ГО Львова, як-от: Варта 1, Варта 700, «Рабів до раю не пускають» та інших. З цього приводу Гал-інфо взяло коментар у Ігоря Зінкевича, керівника спільноти Варта 1 та Наталії Шелестак, голови ГО Варта 700.

 «Чесно кажучи, я вперше чую про цей форум. Я не бачив,  щоб для нашої ГО було якесь запрошення. Можливо, організатори  не вважають це за потрібне. Я наразі точної відповіді на запитання, чому нас не запросили, не маю», – розповів Ігор Зінкевич.

«Я так розумію, що це недопрацювання  людей, які це робили. І, можливо, це було певним чином зроблено спеціально. Більш логічного пояснення я не бачу», – зазначив також Ігор Зінкевич.

За словами керівника спільноти Варта 1, він виступає за те, щоб громадськість  брала активну участь у всіх найважливіших подіях, що відбуваються у Львові. Тому що нині громадськість має дуже великий потенціал, отож, від її позиції багато що залежить.

«Від самого початку революції громадськість бралась  за  ту роботу, яку б мали виконувати інші органи», додав Ігор Зінкевич.

Наталія  Шелестак, голова ГО  Варта 700, з приводу "незапросин" повідомила:

«На такі форуми нас не запрошують. Ми не комфортні ГО. Ми дуже часто не погоджуємося з діями влади. Нас кличуть тільки, коли є небезпека в місті, на  так звані безкоштовні патрулі. А на все інше - не кличуть. Бо ми вільні в своїх думках і виражаємо їх в доволі жорсткій формі. Це не дуже подобається меру. Ми не допомагаємо йому у виборах, а швидше, навпаки, – в  нас багато питань до мера. Дуже багато».

 Додамо, що організаторами Форуму громадських організацій у Львові є Львівська міська рада та Інститут міста.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ