Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вас чекають серйозні виклики, - Посол Хорватії про вступ України до ЄС

фото: Олег Вівчарик
фото: Олег Вівчарик
фото: Олег Вівчарик
фото: Олег Вівчарик
фото: Олег Вівчарик
фото: Олег Вівчарик
фото: Олег Вівчарик
фото: Олег Вівчарик
1/4
Сьогодні, 8 грудня, в рамках візиту до Львова Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Хорватія в Україні Томіслав Відошевіч відвідав Львівський національний університет ім. Івана Франка. На зустрічі також були присутні викладачі та студенти. Про це інформує кореспондент Гал-інфо.

Питання, які порушив Посол, стосувались вступу України до Євросоюзу, історії хорватської війни  у 90-их роках минулого століття,  студентського обміну між країнами та відсутності лектора хорватської мови в університеті.

У своїй промові Томіслав Відошевіч зазначив, що вступ України до ЄС це не так просто, як усі уявляють.

Окрім того, він наголосив, що Україна та Хорватія мають дуже схожу історію, звернувши особливу увагу на війни за свою землю.

«Вас чекають серйозні виклики.  Коли ми вступили до ЄС, то надіялись, що жити стане краще, проте такого не сталося. Це наче перед  іспитом, ви його склали, але це ще не означає, що ви усе добре вивчили», - розповів Посол Республіки Хорватія.

«Ми хочемо, щоб співпраця між університетами України та Хорватії ще більше пожвавилася. Ми над цим працюємо. Окрім цього, є важливим вирішити проблему відсутності лектора хорватської мови в Національному університеті ім. Івана Франка», - сказав Томіслав Відошевіч.

Своєю чергою студенти Франкового вишу приготували для  Надзвичайного та Повноважного Посла музичний подарунок. Це був гімн Хорватії українською мовою, дві народні хорватські пісні та дві пісні українською мовою під супровід бандури.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ