Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ващиковський: Не на такий Євросоюз ми домовлялися

Польща не підготувала для Єврокомісії нових пропозицій щодо розв'язання кризи навколо Конституційного суду. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський, який прибув до Брюсселя на нараду глав МЗС країн-членів ЄС.

За словами глави польської дипломатії, уряд Польщі представив свої пропозиції щодо вирішення конституційної кризи минулого тижня під час телефонної розмови прем'єр-міністра Беати Шидло і віце-голови Єврокомісії Франса Тіммерманса.

«Я сам був свідком цієї розмови. Це були перспективні компромісні пропозиції. І тоді під час телефонної розмови вони були позитивно сприйняті Франсом Тіммермансом, але в результаті - були відхилені з незрозумілих причин», - сказав Вітольд Ващиковський.

Також глава МЗС Польщі розкритикував Єврокомісію за початок в середині січня процедури контролю верховенства закону в Польщі. Він сказав, що такі дії виходять за рамки європейських договорів. «Не на такий Євросоюз і не на таке членство ми домовлялися з Євросоюзом, не в такому референдумі брали участь поляки, аби бути в складі ЄС», - сказав він.

Тим часом стало відомо, що рішення про те, коли саме Єврокомісія опублікує свій висновок на тему ситуації в Польщі, поки не прийняте. Згідно з неофіційною інформацією Польського радіо, робота над цим у комісії триває.

Нагадаємо, що 18 травня в Єврокомісії заявили, що почекають «прогресу у прийнятті рішення виходу з конституційної кризи в Польщі» до понеділка, 23 травня. В іншому випадку, ЄК надішле офіційний висновок про ситуацію верховенства закону в країні.

Польське радіо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ