Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Василь Грицак вручив дипломи випускникам Академії СБУ

«Ви – сьогодення й майбутнє нашої спецслужби», ‒ Василь Грицак вручив дипломи випускникам Академії СБУ. Про це повідомили в прес-службі СБ України.

У Національній академії Служби безпеки України відбулося вручення дипломів молодим лейтенантам, які продовжать службу в оперативних підрозділах СБУ.

У церемонії взяли участь керівники СБ України та Академії, сім’ї загиблих співробітників національної спецслужби, рідні та близькі випускників.

Голова СБУ Василь Грицак привітав молодь із присвоєнням першого офіцерського звання та завершенням навчання. Він підкреслив, що вони успішно пройшли випробування на вірність Військовій присязі і готовність служити Україні. «Кожен із вас – сьогодення і майбутнє нашої спецслужби. 8 вересня 2012 року на цьому плацу юні хлопці та дівчата присягнули на вірність Українському народові. Тоді ви ще не знали, через що доведеться пройти країні за ці п’ять років», – зазначив він.

Керівник спецслужби наголосив, що під час АТО Служба безпеки України втратила 23 кращих співробітників, які віддали життя у боротьбі за збереження незалежності Української держави: «За кожною цією цифрою стоять Герої. Наш побратим полковник СБУ Юрій Возний загинув три дні тому, 27 червня поблизу Костянтинівки, ще двоє наших офіцерів отримали поранення. І сьогодні разом із лейтенантськими погонами на плечі випускників лягає відповідальність не лише за себе, але й відповідальність перед тими, хто боровся і поліг за Україну».

Хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятного знаку Героям Небесної сотні присутні вшанували пам'ять усіх українських патріотів, які загинули в ім’я України. 
П’ять курсів Академії вже носять імена Героїв СБУ. Василь Грицак зазначив, що перший курс курсантів набору 2017 року буде носити ім’я ще одного Героя – полковника Андрія Кузьменка, який загинув 9 грудня 2015 року.

Під час випуску Голова СБУ вручив дипломи випускникам, серед яких більше 30% отримали дипломи з відзнакою. Цей курс вирізняє не лише висока навчальна успішність, а й найбільша кількість донорів. Близько сотні випускників неодноразово здавали кров для допомоги пораненим учасникам АТО та важкохворим людям.

Після завершення навчання багато випускників за власним бажанням продовжать військову службу в Управліннях СБУ у Луганській і Донецькій областях та Центрі спеціальних операцій «Альфа».

У цей день також відбулося вручення випускникам лейтенантських зірок. Ректор Академії Сергій Кудінов закликав молодь завжди пам’ятати про захисників, які своїм життям зупинили російський наступ і дали можливість молоді закінчити навчання та стати офіцерами. «Служба безпеки реформується, і якою вона буде через п’ять-десять років – залежатиме саме від вас», ‒ наголосив він.

Молоді хлопці та дівчата також підтримали багаторічну академічну традицію і на довгу згадку про їхній курс посадили дерево у сквері випускників.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ