Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я  |  Кримінал

Василишин через посередника збирав гроші з пацієнтів за проведення урологічних операцій

Заступник міністра охорони здоров'я Роман Василишин через посередника збирав побори з пацієнтів за проведення урологічних операцій. Про це у п'ятницю повідомили керівник СБУ Василь Грицак і генпрокурор Юрій Луценко під час спільного брифінгу.

Грицак, зокрема заявив, що хабарництво мало системний характер.

"При чому робив він (Василишин – ред..) це з особливим цинізмом", - сказав Грицак, додавши, що він з Луценком "були шоковані" побаченими матеріалами справи.  

"Уявіть собі, що хабарництво було побудовано таким чином, що лікарі одного з відділення лікарні, яку він очолював, це Олександрійська лікарня, збирали гроші з хворих пацієнтів за проведення операцій", - розповів Грицак.

"Вчора він був затриманий слідчо-оперативною групою Гепрокуратури і СБУ під час отримання частини неправомірної вигоди", - сказав Грицак.

За його словами, всього під час затримання і проведених обшуків вилучено більше 50 тисяч доларів і 320 тисяч гривень.

Луценко додав, що "це була група змовників".

"Василишин представив колективу Олександрійської лікарні уродженця міста Донецька  Серняка Юрія Петровича, який став обіймати посаду директора урологічного центру цієї клінічної лікарні і особисто роз приділяв лікарів на операції, за кожну з яких лікарі вимагали гроші у пацієнтів і здавали цьому Серняку. Серняк ці гроші акумулював і раз в тиждень від 50 до 100 тисяч гривень, лише з цього центру отримував заступник міністра", - розповів деталі Луценко.

За словами Луценка, правоохоронці 5 разів фіксували передачу грошей.

"Серняк зараз дає викривальні покази, підтверджуючи повністю кримінальну схему. Сам Василишин від дачі показів відмовився", - сказав Луценко.

Як відомо, під час брифінгу у Верховній Раді у п'ятницю прем'єр Володимир Гройсман повідомив, що Василишина відсторонили від виконання обов'язків. 

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ