Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

ВАТ «Львівобленерго» погрожує відключити від постачання електроенергії гуртожитки ЛОРТА

Сьогодні, 5 листопада, ДЖКП «ЛОРТА» знову опинилось перед загрозою відключення від постачання електроенергії, оскільки не дотрималось погодженого графіку погашення заборгованості. До кінця жовтня відомство мало сплатити, згідно з графіком, 40,3 тис. грн. 31 жовтня представники «ЛОРТА» пообіцяли оплатити передбачену суму, однак цього не зробили. Станом на 1 листопада заборгованість ДЖКП «ЛОРТА» перед ВАТ „Львівобленерго” за спожиту електроенергію зросла до 331, 6 тис. грн. Про це «Гал-info» повідомили у відділі корпоративних зв’язків ВАТ “Львівобленерго”.
ВАТ „Львівобленерго”, відповідно до чинних нормативних документів, зобов’язане припинити електропостачання боржника. Крім цього, в гарантійному листі, підписаному представниками ДЖКП «ЛОРТА» є пункт, що у випадку нездійснення поточної оплати за електроенергію, а також невиконання графіку погашення заборгованості, ДЖКП «ЛОРТА» згідне на відключення від електропостачання відповідно до вимог Закону України „Про електроенергетику” та Постанови Кабміну від 17 січня 2000 року.
Таким чином керівники «ЛОРТА» вчергове проявили свою байдужість до потреб мешканців своїх будинків та проігнорували всі домовленості, в тому числі і ті, які закріплені їх підписами. За черговий вибух соціальної напруги, який виникне у зв’язку із припиненням електропостачання будинків «ЛОРТА», нестиме відповідальність саме керівництво заводу.
Нагадаємо, 11 жовтня у Львівській облдержадміністрації відбулась зустріч керівництва ВАТ „Львівобленерго” та представників «ЛОРТА» під головуванням заступника голови ЛОДА Тараса Федака. Нарада відбулась у зв’язку з припиненням електропостачання будинку №32 на вул. Пулюя у Львові, який належить ДЖКП «ЛОРТА», через заборгованість.
Станом на 1 жовтня 2007 року борг ДЖКП «ЛОРТА» складав понад 315 тис. грн. і ситуацію можна було назвати критичною, оскільки „Львівобленерго” не отримувало жодних коштів від цього відомства ще з березня 2007 року, попри рішення суду 2006 року щодо погашення боргу. За результатами наради було складено графік погашення заборгованості ДЖКП „ЛОРТА” перед ВАТ „Львівобленерго”.
Згідно з даними відділу розрахунків та договорів ВАТ „Львівобленерго”,
— борг ЛКП станом на 1 січня 2007 року склав 1,145 млн грн., на 26 жовтня 2007 року — 1,315 млн. грн.; борг відомчих ЖЕКів, в тому числі БУ КЕЧ, станом на 1 січня 2007 року склав 2,75 млн грн., на 26 жовтня 2007 року — 2,841 млн грн.
ВАТ “Львівобленерго” – енергопостачальна організація, що забезпечує електроенергією 925 633 споживачів м. Львова та Львівської області. Близько 38,17% від обсягу електроенергії, що постачає Товариство, припадає на долю промислового сектора, 30,33% споживає населення, 0,88% - транспорт, 11,05% - держжитлокомунгосп. Товариство є власністю 13 016 акціонерів, до числа яких належить і держава. Загальна кількість простих іменних акцій – 193 972 320 штук.
 
 
 
 
 
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ