Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Ватники святкують - "Бандера" не літатиме

Ватники святкують - "Бандера" не літатиме. В ДП "Антонов" відмовилися виконати умови оголошеного ними конкурсу на народне ім'я нового літака мотивуючи це "політичними баталіями".

"КОНКУРС НА НАРОДНУ НАЗВУ НОВОГО ТРАНСПОРТНОГО ЛІТАКА АН-178 ЗАВЕРШЕНО!

Конкурс на народне ім'я літака Ан-178 вийшов на фінішну пряму. Лідирує "Бандера"

Майже два місяці (з 22 жовтня) тривав творчий марафон назв для нового "антонівця". Надійшло близько п'яти тисяч пропозицій. До конкурсу долучилася нечувана кількість людей, які щиро віддавали свою голоси та пропонували нові і нові варіанти назв.

Тільки на офіційній сторінці ДП «АНТОНОВ» на «Фейсбуці» конкурс охопив близько 250 тисяч учасників! 
Конкурсу було присвячено десятки телевізійних сюжетів, радіоповідомлень, близько тисячі публікацій в український та закордонній пресі. Надходили електронні та поштові листи як від дорослих, так і від маленьких шанувальників. Вся Україна в захваті відгукнулась на пропозицію дати красиву назву новому транспортному «АНу».

Ми щиро вдячні кожному з учасників! Ваша увага – велика честь для нас! Адже в такі непрості часи ДП "АНТОНОВ" продовжує нести прапор одного з лідерів світового літакобудування, і така гаряча підтримка додає нам сил і бажання працювати ще більше" - зазначено в Facebook повідомленні на сторінці ДП "Антонов".

"Але після оприлюднення проміжних результатів голосування, в мирний перебіг Народного конкурсу втрутилася політика. Боротьба за назву стала приводом міжнародних політичних баталій.

ДП «АНТОНОВ» відомий в світі як фундатор науково-технічного прогресу, флагман українського літакобудування. Дотримуючись цих високих принципів, підприємство не може допустити використання бездоганного бренду «АН» в політичних протистояннях. 

Тому новий транспортний «АН» залишається в міжнародній класифікації як АН-178" - підсумували антонівці.

"При цьому, маємо повідомити, що найбільшу кількість голосів в Народному конкурсі отримали наступні пропозицій: Амет-Хан Султан, Степан Бандера та Кіборг", - зокрема зазначено в повідомленні.

КОНКУРС НА НАРОДНУ НАЗВУ НОВОГО ТРАНСПОРТНОГО ЛІТАКА АН-178 ЗАВЕРШЕНО! Майже два місяці (з 22 жовтня) тривав творчий м...

Опубліковано Антонов 21 грудня 2015 р.

Зважаючи на істерію розгорнуту Росією, проросійськими елементами в Україні, так і серед працівників даного ДП, в такому рішенні немає нічого дивного.

Нагадаємо, що до боротьби проти "незручного" результату долучився свого часу і "Мінстець". На хвилі піднесеного патріотизму до кримських татар було запропоновано на їх думку конкурентну кандидатуру - двічі Героя Радянського Союзу, національного героя кримськотатарського народу, Амет-Хана Султана.

В Мінстець так злякалися Бандери, що згадали Ахмет Хана

Але попри те, що в повідомленні ДП варіант "Амет-Хан Султан" записаний перед "Степан Бандера", результати опитувань свідчать про зовсім протилежні висновки. Більше 2500 тисяч голосів підтримки отримав Голова проводу ОУН, проти 500 прихильників кримськотатарського героя.

Цікаві спостереження можна винести переглянувши Facebook коментарі і профілі працівників цього державного підприємства.

Зокрема заслуговує уваги позиція, яку регулярно в Facebook висловлює Андрей Грачёв, який зазначив, що він є працівником ДП "Антонов" і активно коментує повідомлення Підприємства.

Дивує, як на державному підприємстві можуть працювати люди, які так ненавидять Україну?

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ