Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ватикан на Різдво передасть Україні €6 млн гуманітарної допомоги

У день католицького Різдва, 25 грудня, від імені Папи Римського Франциска Україні буде виділено перший транш гуманітарної допомоги у розмірі €6 млн. Про це із посиланням на прес-службу Ватикану повідомляє Deutsche Welle.

Гроші, зібрані на заклик Папи Римського у церквах по всій Європі для допомоги постраждалим від конфлікту на сході України, будуть спрямовані на потреби понад двох мільйонів українців, насамперед у Донецькій, Луганській, Харківській та Дніпропетровській областях.

У повідомленні зазначається, що у липні 2016 року Ватиканом був створений спеціальний комітет, який базується у Запоріжжі і який відбирав для фінансування програми гуманітарної допомоги для постраждалих від бойових дій на Донбасі. Гроші, що їх перерахує Ватикан, будуть розподілені між 20 масштабними проектами та 39 дрібнішими ініціативами, і спрямовані насамперед на потреби лікування, а також на продукти харчування, засоби гігієни та житло.

Загалом на заклик Папи Римського починаючи з квітня 2016 року було зібрано 12 мільйонів євро пожертв. Коли буде перерахована решта коштів, у повідомленні Ватикану не уточнюється.

Як повідомляв 5.ua, Обама підписав закон про оборонну політику США, який збільшує допомогу Україні до $350 млн.

5 канал

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ