Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ватикан надасть Україні гуманітарну допомогу, - митрополит Мокшицький

15 червня в Україну прибуде з офіційним візитом Державний Секретар Ватикану Кардинал П’єтро Паролін. Кардинал має на меті передати гуманітарну допомогу від Папи Франциска для українців, які постраждали внаслідок військового конфлікту на Донбасі. Про це сьогодні, 14 червня, під час прес-конференції розповів розповів Митрополит Львівський Римо-Католицької Церкви, Архієпископ Мечислав Мокшицький.

«Ватикан ще раз дає знати усім мешканцям Європи, що у нас в Україні є проблема і щоб вони не залишили Україну з цією бідою на одинці. Тут живуть люди, які потребують солідарності та підтримки світової спільноти», - сказав Митрополит Мокшицький.

За його словами Митрополита Мечислава Мокшицького, допомога Ватикану стосується як біженців з окупованих територій, так і постраждалих українських вояків.

«На першому етапі ми повинні допомогти людям, які мають потребу в їжі. На другому – лікування, адже знаємо, що є багато поранених бійців. На третьому – розглядаємо можливість допомогти біженцям із житлом», - сказав Митрополит.

Він також додав, що Державний Секретар Ватикану Кардинал П’єтро Паролін відвідає Запоріжжя, адже воно у безпосередній близькості із зоною АТО.

«Ми докладаємо усіх зусиль до того, щоб визволити з полону духовенство, не лише католицьке, яке потрапило в полон сепаратистів на Донбасі. Ми докладаємо усіх зусиль, щоб допомогти людям, які через війну втратили свої домівки. Ватикан не може залишитися осторонь від цих проблем. Католицька Церква завжди була близькою до людей, які постраждали», - сказав Мечислав Мокшицький.

Він зауважив, що гуманітарну допомогу Ватикану розділять через Церкву латинського обряду (РКЦ) і УГКЦ.

«Буде також два представники з Ватикану, які координуватимуть і розділятимуть цю гуманітарну допомогу. Ми думали, щоб так забезпечити потребуючих, щоб хоча би кожного дня дати їм теплу страву, бо насамперед треба забезпечити людей. Коли будуть більші ресурси, то будемо думати про лікування і протезування та інші медичні потреби. Будемо старатися висловити біженцям підтримку та забезпечити їх помешканням. Це стосується не лише римо-католиків, але й усіх постраждалих громадян України», - сказав Мечислав Мокшицький.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ