Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ватикан створить комітет для допомоги постраждалим на Донбасі

Папа Римський Франциск ініціював створення спеціального Комітету, який буде займатися розподілом благодійних коштів, призначених для допомоги постраждалим від воєнних дій на сході України, повідомляє Радіо Ватикану.

Відзначається, що фонд одержав назву "Папа для України", головою благодійного комітету Ватикану призначили єпископа-помічника Харківсько-Запорізької єпархії Римо-католицької Церкви в Україні Яна Собіла. 

"Щоб підтримати цю акцію, понтифік пожертвував свій особистий внесок і оголосив про збір коштів, який було проведено 24 квітня у всіх католицьких церквах Європи, а отримані кошти призначені «винятково в інтересах населення, що стало жертвою воєнних дій, без різниці релігії, віросповідання чи етнічної приналежності», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що сума зібраних коштів ще не оголошена, оскільки "процес збору був досить складним, і кошти, зібрані в окремих парафіях, передаються в Рим через Єпископські конференції".

Мандат Комітету триватиме один рік і, у разі потреби, може бути продовжено, зазначили в прес-центрі Ватикану.

Як повідомляв УНІАН, раніше у Ватикані Папа Римський помолився за мир в Україні. Під час меси на площі Святого Петра Франциск звернувся до всіх українців та побажав якнайшвидшого припинення війни. Державний секретар Ватикану, кардинал П'єтро Паролін у червні відвідає Україну. 

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ