Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ватикан заборонив розвіювати прах після кремації

Влада Ватикану повідомила католикам, що відтепер прах небіжчиків, яких кремували, не можна розсіювати, ділити або тримати вдома. Зберігатися він повинен лише у схвалених Католицькою церквою місцях.Про це повідомила служба BBC Україна.

У документі, ухваленому ватиканською конгрегацією з доктрини, зазначено, що поховання - це найбільш богоугодний спосіб поводження з померлими, оскільки найкраще відображає ідею воскресіння, хоча кремація теж дозволена.

Священики пояснили нову норму зростанням популярності "ідей, що суперечать вірі", які з'явилися з 1960-х років, коли церква офіційно дозволила кремацію.

Зокрема, церква бореться з ідеями про те, що розсіювання праху означає єднання з природою або звільнення від тіла, які вважає притаманними дохристиянським язичницьким віруванням.

Крім того, вірянам заборонено ділити останки між собою, вкладати їх всередину медальйонів та в інші аксесуари. Католикам, які оберуть кремацію з причин, що суперечить доктрині, слід відмовитися від похорону за католицьким звичаєм, йдеться в документі.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ