Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Вбивство Шеремета. Ще одна версія

"Деканоідзе: Троян відповість на питання щодо Шеремета після відпустки". Вдумайтеся. Президент кричить, що дав доручення. Прем'єр щодня обіцяє. Генеральний прокурор ледь не погодинно запевняє. ФБРівці вже приіхали. Василя Паскала навіть покликали! А ключовий свідок у справі Шеремета замглави Нацполіції Троян не може бути допитаний по гарячих слідах злочину, бо – відпустка. ВІДПУСТКА, бісова ковінька!

Про це у блозі на УП написав народний депутат Ігор Луценко.

"Йдемо далі. Аваков за кордоном. Теж ВІДПУСТКА.

У фейсбуці такого зазвичай щедрого на тексти міністра з приводу вбивства Шеремета не помітно жодного (!) допису.

З часів трагедії – тільки два оновлення. Одне – за три дні після загибелі Павла, саркастично-гуморовий. Інше, продубльоване на блозі "Української правди" – про сервісні центри МВС. Ну так, сервісні центри, це ж сенсація...

А така безпрецедентна подія, як загибель відомого журналіста залишилася поза увагою міністра-блогера. Приміром, перспективу військового перевороту перед цим він коментував, хоча до нього в контексті збройної боротьби за владу особливо ніхто не апелював.

Трохи дивно.

***

Так от, маємо факт незаконного, за висловом мого однофамільця-прокурора, стеження за Шереметом. З подачі Трояна, як натякає Деканоїдзе. Троян – близька до Авакова людина, власне, через таких людей на сьогодні Аваков зберігає вплив на Нацполіцію, користуючись тим, що Деканоїдзе погано розуміється на роботі правоохоронних органів і не знає мови документів, котрі підписує.

Ось готова версія: якщо Троян дійсно причетний до незаконного стеження за Шереметом (в мене є певні сумніви на цей рахунок), то тоді це вбивство можна вважати спробою підставити Авакова та його команду в Нацполіції, і таким чином усунути їх від впливу на цей найпотужніший правоохоронний орган.

***

А взагалі, незаконне стеження за Шереметом – це колосальний злочин державного рівня, який мусить викликати обурення суспільства, співставне з обуренням щодо убивства. Бо друге є наслідком першого. Стеження за журналістами і убивства ідуть поруч у всій українській історії.

Мають бути кримінальні вироки, вині мають понести найжорсткішу кару. А перед цим мусять як мінімум статися відставки тих керівників, котрі допустили таке незаконне стеження.

Суспільство має отримати чіткі відповіді на питання:

- хто зі слідчих, за чиєю вказівкою, ініціював стеження за покійним Шереметом?

- хто з керівників Нацполіції підписав відповідне рішення?

- хто з процесуальних керівників дав на це погодження?

- який суддя дав санкцію на стеження?

(Направив відповідне депутатське звернення на Деканоїдзе та Юрія Луценка).

На жаль, у справі про убивство Вербицького та моє викрадення не було покарано тих, хто організував незаконне стеження за мною. На жаль, у моїй справі нема помітного прогресу вже останніх півтора року. Хоча усі фігуранти встановлені, і продовжують працювати правоохоронцями.

Не покаравши винних у незаконному стеженні, ми ризикуємо наступати на одні й ті самі граблі, коли міліція-поліція, а також СБУ використовуються як політична охранка для слідкування за неугодними владі політиками, активістами та журналістами. З подальшим "прибиранням" об'єктів.

P.S. Нагадаю, за тими, кого Аваков миттєво звинуватив в убивстві Бузини, теж було незаконне стеження. Але потім про це чомусь "забули", хоча, по ідеї, якщо за об'єктом стежать і він скоює вбивство – докази мають з'явитися миттєво з матеріалів оперативної-розшукової справи, чи не так?...

PPS І, нагаю, першими на місце вбивства і Бузини, і Шеремета приїхав все той же 17-й канал. Але комусь було вигідно пустити слідство по хибному шляху, звинувативши майданівців-атошників", - написав Ігор Луценко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ