Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Вбивці Нігояна, Жизнєвського і Сеника поки не встановлені - ГПУ

Особистості вбивць активістів Майдану – Сергія Нігояна, Михайла Жизнєвського і Романа Сеника – поки не встановлені, заявив начальник управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк в середу, 18 листопада.

"22 січня були вбиті Сергій Нігоян, Михайло Жизнєвський і Роман Сеник. На жаль, на даний час безпосередньо особи, які скоїли вбивства, нами не встановлені", - сказав він на прес-конференції в середу, 18 листопада, в Києві.

Разом з тим Горбатюк нагадав, що в той же день після скоєння вбивств представники "Беркута" здійснили зачистку вулиці Грушевського і розігнали медсанчастину, яка перебувала на цій вулиці.

"Тобто були знищені в результаті цього сліди на місці події, які не були зафіксовані належним чином, а також в медсанчастині", - пояснив він.

Горбатюк повідомив, що за результатами розслідування та висновків експертиз встановлено, що вбивство трьох зазначених осіб були здійснені з відстані до 3 м.

За його словами, немає відеозаписів, на яких були б зафіксовані моменти вбивств. "Але через кілька хвилин після вбивств після того, як ці особи впали, безпосередньо біля цих осіб співробітники правоохоронних органів знаходилися на відстані не менше 30-50 метрів", - сказав він.

Горбатюк також додав, що у зв'язку з цим істотно ускладнилося розслідування даних вбивств. "Тому спочатку були версії, що це можуть бути переодягнені правоохоронці, а також провокатори. Чому вказують на переодягнених правоохоронців? Тому що безпосередньо в тілі Сеника виявлена куля, яка використовується для зупинки транспортних засобів в системі МВС", - зазначив представник Генпрокуратури.

За його словами, Жизнєвський був убитий такою ж кулею, а в тілі убитого Нігояна – картеч з мисливського патрона.

Горбатюк уточнив, що зазначені патрони могли використовуватися в помпових рушницях, які використовувалися "беркутівцями".

"Виходячи з таких обставин, ми, на жаль, не дійшли безпосередньо до розкриття цих злочинів, але у нас на даний час суттєво звужено коло підозрюваних", - резюмував представник Генпрокуратури.

4 листопада Міжнародна консультативна комісія Ради Європи виявила порушення прав людини в процесі розслідування вбивств на Майдані, які українська сторона не повинна ігнорувати. У звіті Міжнародної консультативної групи також йдеться про те, що українці не вірять у правосуддя у справах вбивств на Майдані і в Одесі. Оскільки за півтора року Україна не змогла розслідувати ті трагічні події. 

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ