Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Вчені встановили максимальний вік до якого може дожити людина

Група дослідників з Університету Еразма повідомила, що зібрані ними статистичні дані дозволяють досить впевнено оцінити максимум тривалості життя людини. На думку вчених, він не залежить від якості харчування, медицини і взагалі від рівня життя.

На думку дослідників жінки можуть дожити до 115,7 років, а чоловіки трохи менше - до 114 років. Про це повідомило видання Naked Science.

Статистична вибірка, яка послужила основою для таких масштабних висновків, налічує 75 тисяч осіб, які померли в останні тридцять років. Вік усіх «учасників» до моменту смерті був точно відомий.

За останні тридцять років середня тривалість життя відчутно зросла. Кількість людей, що дожили до 95 років, за цей час майже потроїлася. Проте граничний вік, якого вдалося досягти довгожителям, залишився без помітних змін. Люди в середньому живуть довше, але максимальний вік при цьому практично не змінюється.

За словами професора Джона Ейнмала (John Einmahl), жінки можуть дожити до 115,7 років, а чоловіки трохи менше - до 114,1 років.

Переступити цю межу вдається далеко не всім рекордсменам, на кшталт француженки Жанни Кальман, яка дожила до 122 років. Існування таких рекордів ускладнює статистику, але радикально змінити її результати не може.

Автори дослідження обіцяють опублікувати детальну статтю, яку зараз рецензують. Ця обставина поки не дозволяє приймати їх результати за повноцінну наукову роботу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ