Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Вчені з'ясували, що кава подовжує життя

Дослідження вчених виявили, що регулярне вживання кави продовжує життя та покращує здоров'я загалом. Результати дослідження були викладенні в науковому журналі Annals of Internal Medicine.

У повідомленні йдеться, що згідно досліджень люди, які випивають хоча б чашку кави в день, ризикують померти раніше відведеного часу на 12% менше, ніж ті, хто не п'є кави взагалі. Три чашки кави в день знижують ризик вже на 18%.

"Наші результати показують, що помірне споживання кави, близько трьох чашок в день, не завдає шкоди здоров'ю і включення кави в раціон може принести певну користь", - говорять дослідники.

Також було виявлено, що зниження смертності було присутнє незалежно від того, використовувалася звичайна кава чи без кофеїну. Таким чином, кофеїн жодним чином не впливав на результати. 

Каву відомого бренду фальшували у Львові

"Ми не можемо стверджувати, що кава продовжить вам життя, але зв'язок ми бачимо. Так що якщо вам подобається кава, пийте на здоров'я", - кажуть автори дослідження.

Учасниками експеременту стали 215 тис. осіб різних рас у віці від 45 до 75 років. На самому початку дослідження учасники повідомляли, скільки кави вони п'ють. Кожні п'ять років ця інформація оновлювалася, відповіді варіювалися від "не п'ю ніколи або дуже рідко" до "випиваю від чотирьох чашок в день". Також вони вказували, яку каву п'ють - звичайнe або без кофеїну. Дані збиралися протягом 16 років.

Еспресо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ