Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

"Великий історик" Путін вирішив терміново переписати історію окупованого Криму

Президент РФ Володимир Путін підтримав "написання" історії Криму, підкресливши, що Крим з Росією пов'язує глибоке історичне коріння. Повідомило "Дзеркало тижня".

"Те, що треба звернутися до цієї роботи, цій темі, до історії Криму - звичайно. Це актуально сьогодні і, зрозуміло, було б непогано, якби ви і ваші колеги, які в Криму живуть і працюють, щоб вони до цієї теми звернулися і нею зайнялися. Ми із задоволенням підтримаємо, я поговорю з урядом, навіть на урядовому рівні підтримаємо", - заявив Володимир Путін на зустрічі з молодими вченими та викладачами історії, передає ТАСС.

Спільно було вирішено, що російським вченим необхідно написати історію Криму, "поки її не написав хтось інший".

"Ви відмовляйте своїм українським колегам у презумпції невинуватості, апріорі вважайте, що там все буде політизованим", - зазначив Путін.

Тим не менш, президент зазначив, що в деяких питаннях до них все ж доведеться прислухатися. "Деякі речі настільки очевидні, що заперечувати їх неможливо", - сказав президент.

Володимир Путін також зазначив: "Наші історики не забудуть ні про Крим в цілому, ні про Севастополь зокрема. Це те, на чому ми можемо і повинні виховувати наших молодих людей".

Президент також зауважив, що для РФ в історії немає ні єдиної програшної позиції, і звернувся до питання Київської Русі. "Саме в Херсонесі хрестився князь Володимир, а потім хрестив Русь. І Херсонес - це ж що? Це Севастополь. Ви уявляєте, який зв'язок між духовним витоком і державною складовою, маючи на увазі боротьбу за це місце, і за Крим у цілому, і за Севастополь, Херсонес. По суті, російський народ багато століть бореться за те, щоб встати у своєї історичної духовної купелі", - сказав Путін.

Володимир Великий, якого згадував президент РФ, був князем Київської Русі, столиця якої розташовувалася в місті Києві. На той час, кінець 9-го століття, на території сучасної Москви були болота. Датою заснування нинішньої столиці Росії за офіційною версією вважається 1147 рік. Сама ж Росія за версією українських і багатьох західних вчених не є прямим спадкоємцем Київської Русі.

З боку Росії протягом довгого часу спостерігається значна кількість спотворень з української історії.

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ