Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Великий розпродаж ЛАЗу: пікетували Жукровського

Сьогодні, 6 березня, представники київської громадської організації «Антикорупційний рух «Стоп корупція»» та близько 30 студентів львівських ВНЗ пікетували Головне територіальне управляння юстиції у Львівській області. Про це6 повідомила прес-служба ГТУЮ у Львівській області.

Зокрема, у повідомленні сказано: "Під час пікетувального заходу, що  тривав не більше двох годин, учасники акції, судячи з написів на плакатах, вимагали припинити ніби-то незаконне відчуження майна концерну «ЛАЗ», звільнити заступника Міністра юстиції України Сергія Шкляра та осіб, причетних, за їхніми переконаннями, до розкрадання майна «ЛАЗу», зокрема, начальника відділу примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Олександра Бойка і його заступника – Олександра Шулежка.

Молодь, яка «пікетувала» управління юстиції, не зовсім розуміла суть мети й вимог, про які було заявлено на цій акції. Принаймні такі висновки можна зробити з нерозбірливих і небагатослівних відповідей учасників на запитання – чому вони прийшли під управління юстиції? І про факт звільнення О. Бойка та О. Шулежка із займаних посад ще минулого тижня, вони дізналися лише під час акції безпосередньо від керівника львівської юстиції.

Керівник громадської організації «Антикорупційний рух «Стоп корупція»» Олег Кіщук відмовився від запрошення взяти участь у засіданні щодо фактів порушення закону, про які заявляли активісти, зіславшись на свою зайнятість, щільний графік роботи і велику кількість запланованих уже на сьогодні важливих зустрічей.

Отже, приїхали, покричали й розійшлися…

Як роз’яснив начальник юстиції у Львівській області Ярослав Жукровський, на виконанні у відділі примусового виконання рішень дійсно перебуває виконавче провадження відносно боржника ТзОВ «Львівські автобусні заводи».  І йдеться саме про зведене виконавче провадження, яке містить 107 виконавчих проваджень на загальну суму – 35 млн гривень. Із них 49 виконавчих проваджень на загальну суму 2 млн 145 тис. про стягнення заборгованості по заробітній платі.

У 2016 році з метою погашення заборгованості по заробітній платі колишнім працівникам ТзОВ «Львівські автобусні заводи» відділ примусового виконання рішень описав і реалізував через систему електронних торгів арештованим майном (СЕТАМ), –  металобрухт, а офіційно виручену на торгах суму в 1 млн гривень виплачено цим працівникам як частину заборгованої їм заробітної плати.

Оскільки станом на сьогодні незавершеними ще є 49 зведених виконавчих проваджень на суму 2 млн 145 тис., державні виконавці відділу примусового виконання рішень підготували відповідні документи й надали експертний висновок щодо реалізації на електронних торгах майна «ЛАЗу», а саме – будівлі ливарного цеху (https://setam.net.ua/auction/203379) загальною площею 3 200 квадратних метрів, яку оцінено у 6 млн 154 тис. гривень і виставлено на відкритий продаж.

Що ж до пікету, який відбувався під будівлею Управління юстиції Львівщини, то за переконанням її очільника Ярослава Жукровського, такі замовні й проплачені протести – це спроба тиску на державних виконавців по даних виконавчих провадженнях. Ніщо не заважає менеджменту ТзОВ «Львівські автобусні заводи» у добровільному порядку повернути заборговану заробітну плату колишнім працівникам, як і борги у фіскальні та пенсійні органи. «Тому закликаю громадських активістів «Антикорупційного руху» у разі наявності відповідних фактів порушення закону звертатися безпосередньо до правоохоронних органів або до суду. Також пропоную їм безоплатно попікетувати приміщення «ЛАЗу » із вимогами повного повернення боргів його колишнім працівникам», - зазначив Я.Жукровський".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ