Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Верховна Рада не готова скасувати ЗВТ «Крим» і законодавчо запровадити блокаду, – активіст

Учора, 12 жовтня, активіст Ленур Іслямов оголосив про початок енергетичної блокади Криму. Гал-інфо поспілкувалося зі співкоординатором Координаційної ради вимушених переселенців з Криму Андрієм Щекуном, щоб з’ясувати, чи можна це вважати початком тотальної блокади півострова з боку України.

«Не думаю, що це початок енергетичної блокади – просто не допустили ремонт однієї з гілок електропередачі, яку було пошкоджено», – припустив Андрій Щекун.

Він наголосив, що не відноситься до групи активістів, яка організовує блокаду, проте вважає, що питання блокади Криму треба вирішувати на законодавчому рівні, а не на громадському, оскільки останній шлях веде до анархії.

«Позиція Координаційної ради вимушених переселенців з Криму є чіткою: треба повертати все в правове поле України й юридично вирішувати питання на законодавчому рівні. Передусім – скасувати закон про Вільну економічну зону «Крим» й ухвалити натомість адекватний закон щодо окупованої території», – сказав Андрій Щекун.

За його словами, в законі мало б ітися і про продуктову, і про енергетичну, і про морську блокаду півострова, оскільки йому відомі факти, що через продуктову блокаду й затримання фур на кордоні сьогодні набирають інтенсивності вантажні перевезення морем з портів Херсона та Миколаєва.

«Якщо ми не перекинемо блокаду в мізки народних депутатів, президента, кабінету міністрів, то може бути вибухонебезпечно на кордоні Криму й Херсонської області. На жаль, на сьогодні депутати не готові це зробити. Існує мінімум 4 законопроекти, які дуже відрізняються між собою. Й реально вони не є компетентними. Вони не виражають всю глибину проблеми», – наголосив активіст.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ