Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Верховна Рада спробує подолати вето на зміни до закону про вибори президента 16-17 серпня, – Томенко

Верховна Рада може зібратися на позачергове засідання 16-17 серпня, якщо Президент Віктор Ющенко ветує новий закон про вибори Президента України. Про це сьогодні, 31 липня, під час прес-конференції у Львові повідомив заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко.
 

За його словами, в парламенті вистачить голосів для того, щоб подолати президентське вето. На думку Томенка, автора нового закону про вибори Президента України, великим позитивом нормативного акту є те, що виборча кампанія тепер триватиме не 120 днів, а 90 днів. Таким чином війна триватиме на 30 днів менше.

 

Також Микола Томенко відзначив, що норма про заставу у 2,5 млн грн замість 500 тис. грн у старому законі дозволить зменшити кількість потенційних кандидатів в Президенти з 30 до 15. Віце-спікер Верховної Ради повідомив, що хотів записати в закон норму про заставу у 10 млн грн, але депутати не погодилися.

 

У разі, якщо можливе президентське вето на закон про вибори Президента не буде подолано, то, за словами Миколи Томенка, виборча кампанія розпочнеться вже 17 вересня і пройде відповідно до старого законодавства.

 

Микола Томенко зазначив, що зараз починаються політичні канікули, які будуть найкоротшими в історії України. Разом з тим, на думку народного депутата, підстав очікувати політичного, чи економічного загострення до 1 вересня немає.      

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ