Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Вертольоти окупантів почали навчання на кордоні з країнами Балтії

Вертольоти армійської авіації ЗВО Росії почали навчання у небі над Північним Заходом країни. Про це заявив начальник прес-служби Західного військового округу полковник Олег Кочетков російським журналістам у середу, 30 квітня.

"Екіпажі бригади армійської авіації Західного військового округу, дислокованої у Псковській області, приступили до планових навчально-тренувальних польотів у небі над Північним Заходом Росії. Вперше у небо одночасно піднімуться ескадрильї різних типів ударних вертольотів, які стоять на озброєнні ЗВО, Мі-28Н "Нічний мисливець", і Ка-52 "Алігатор", - сказав Кочетков.

За планом, екіпажі мають відпрацювати завдання аеронавігації, вдосконалення техніки пілотування, пошуку повітряних і наземних цілей, а також посадки на необладнаних майданчиках. До навчання залучені транспортно-десантні вертольоти Мі-8МТВ-5 і Мі-26Т. Кочетков зазначив, що дислокована в Псковській області бригада армійської авіації ЗВО протягом 2013-2014 років отримала близько 50 нових бойових і транспортних вертольотів різних типів.

Нагадаємо, раніше голова Міноборони РФ Сергій Шойгу висловлював невдоволення "безпрецедентним" зростанням активності збройних сил США і НАТО у Східній Європі поблизу російських кордонів, а начальник російського Генштабу Валерій Герасимов відзначав збільшення кількості авіації і військовослужбовців США у Прибалтиці і Польщі та кораблів альянсу в Чорному морі.

Мі-28Н ("Нічний мисливець") - основний ударний вертоліт ВПС Росії, прийнятий на озброєння у кінці грудня 2013 року. Він призначений для пошуку і знищення танків, бронетехніки, живої сили противника; знищення захищених об'єктів і ураження площинних цілей (ліній окопів, оборонних споруд тощо); постановки мінних загороджень; пошуку і знищення катерів та інших малих плавзасобів; боротьби зі швидкісними літальними апаратами противника; знищення малошвидкісних повітряних цілей удень і вночі у простих та складних метеоумовах.

Ка-52 "Алігатор" (розробка "806", за класифікацією НАТО - Insane B) - російський всепогодний цілодобовий ударний вертоліт. Машина здатна вражати броньовану та неброньовану техніку, живу силу і повітряні цілі на полі бою. Є подальшим розвитком моделі Ка-50 "Чорна акула". Розробка ОКБ "Камов".

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ