Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Весь дерибан в ЛМР відбувається на чолі з Андрієм Садовим, - Маркіян Лопачак

Весь дерибан в ЛМР відбувається на чолі з Андрієм Садовим, - голова фракції ВО "Свобода" у Львівській міській раді Маркіян Лопачак прокоментував зареєстрований проект ухвалу про дострокове припинення повноважень мера Львова Андрій Садового.
Андрій Садовий

Як зазначив в коментарі Гал-інфо Маркіян Лопачак, проблематика міської ради  Львова пролягає в тому, що Андрій Садовий вже понад рік часу абсолютно не займається питаннями міста.

"Це відповідно відображається на всіх проблемах які є у Львові. Садовий пішовши в Київ бавитись у велику політику і повністю завалив всю роботу у Львівській міській раді, більше того всі ці процеси які відбуваються в ЛМР вони є або з мовчазної згоди Андрія Садового, або під його чітким керівництвом.

Протягом останніх півроку, я особисто як керівник фракції подав десятки звернень в правоохоронні органи про постійні факти корупції в ЛМР, це стосувалось і комунального майна, і виділення земельних ділянок, і незрозумілих закритих бюджетних процесів та бездіяльність щодо тих процесів які призвели до Грибовицької трагедії. На минулій сесії нам стало відомо, що міське комунальне автотранспортне підприємство з відома Садового перерахувало 28 млн гривень з міського бюджету на прокладку Ігора Чуркіна. Замість того щоб ці гроші спрямувати на погашення шалених заборгованестой по зарплатах працівникам ЛАЗУ їх банально вивели прямо в Росію. При тому Андрій Садовий зі всіма заступниками заявляють, що це неправда і вони нічого не знають.

За роки роботи Садового в міській раді назбиралось достатньо підстав, аби його законно зняти з посади. Це і корупція його підлеглих, і його особиста бездіяльність по врегулюванні проблем сміття в місті, і безлад в комунальному майні, транспортні біди міста. Але історія з ЛАЗом стала останньою краплею.

Після таких кричущих фактів Андрій Садовий не має жодних моральних проблем перебувати на посаді міського голови і йому необхідно визначитись чи він хоче бути прем'єром, чи втекти у Верховну раду, чи працювати на благо міста. Насправді з теперішніми рейтингами "Самопомочі", що Садовий приречений, що "Самопоміч, і зараз місто розкрадається такими темпами ніби останній раз.

Стосовно заяви Садового, що його хочуть усунути щоб "грабувати з розмахом", то нехай в першу чергу подивиться в дзеркало на себе і свою фракцію. Я б хотів нагадати, що дерибан в ЛМР якраз і відбувається на чолі з Андрієм Садовим та з виконкомом, який складений на чолі з Андрієм Садовим і його заступниками. Всі корупційні скандали протягом останніх трьох років, а вже є більше п'ятнадцяти корупційних справ чиновників, заступників, адміністрації, різноманітних начальників управлінь з команди Садового і найбільшої фракції в ЛМР "Самопомочі" так що більше про ніякі дерибани не варто говорити.

Стосовно можливих термінів розгляду питання про припинення повноважень Садового то тут знову ж таки загадка. Коли відбудеться найближча сесія знає тільки Андрій Садовий. Бо коли він побачив людей під міською радою, то втік з пленарного засідання, оголосив перерву і навіть не повідомив коли буде відбуватись продовження роботи пленарного засідання.

Садовий втік в Київ бо там в нього є важливіші справи готуватись до парламентських виборів. Ми будемо наполягати максимально швидко провести пленарне засідання, яке будемо проводити виключно в присутності Андрія Садового, щоб він нікуди не втік і будемо там говорити про всі ці справи", - зазначив Маркіян Лопачак.

Нагадаємо, сьогодні вранці, Андрій Садовий опублікував проект ухвали про дострокове припинення повноважень мера Львова. Також він поскаржився, що його хочуть усунути від влади за рік до місцевих виборів щоб "грабувати з розмахом".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ