Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Вето Росії не перешкодить розслідуванню катастрофи «Боїнга-777» – Пауер

Представник США у Раді безпеки ООН Саманта Пауер заявила, що вето Росії не перешкодить розслідуванню причин авіакатастрофи «Боїнга-777» на Донбасі. Повідомило Радіо Свобода.
Представник США у Раді безпеки ООН Саманта Пауер

«Ми обурені і глибоко розчаровані результатами голосування. Але сьогодні ми хочемо сказати родинам загиблих, що винні будуть покарані, ніяке вето не зупинить нашої готовності зробити все, щоб правосуддя запанувало», – заявила Пауер у середу, 29 липня, під час виступу у Раді безпеки ООН після того, як Росія заблокувала резолюцію про створення міжнародного трибуналу у справі розслідування авіакатастрофи «Боїнга-777».

Представник Росії в ООН Віталій Чуркін вчергове заявив, що Росія не бачить підстав для створення такого трибуналу.

«Ми неодноразово заявляли, що не підтримуємо ідеї щодо створення трибуналу. Для цього немає ніяких обґрунтувань», – заявив Чуркін у середу після голосування.

За проект резолюції про створення міжнародного трибуналу у справі про загибель пасажирського «Боїнга-777» на Донбасі проголосувало 11 членів Ради безпеки ООН, троє утрималися, ще один член, Росія, проголосувала проти, заблокувавши її.

За попередніми даними міжнародного розслідування, очолюваного Нідерландами, літак був збитий зенітною ракетою, випущеною з російської установки «Бук», із території, контрольованої сепаратистами на сході України.

Москва і сепаратисти заперечують будь-яку причетність до цієї авіакатастрофі.

Пасажирський «Боїнг» компанії Malaysia Airlines, що летів з Амстердама в Куала-Лумпура, був збитий на Донбасі 17 липня 2014. Загинули всі 298 людей, які були на облавку літака.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ