Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вежу Ратуші відкриють у кінці листопада

Ремонтно-реставраційні роботи на вежі міської Ратуші планують завершити до кінця листопада. Про це повідомив директор підприємства «Центр Комплекс» Олександр Хорощак, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Ми продовжуємо працювати над реставрацію вежі Ратуші. Робітники вже завершують оздоблювальні роботи, скоро постане питання колорування. Також на стадії завершення роботи з реставрації «яблучка», так само, як і позолота стрілок годинника. У листопаді працюватимемо над покрівлею та конструкціями оглядового майданчика», - розповів Олександр Хорощак.

Раніше планувалось завершити роботи до кінця жовтня. Однак, за словами підрядника, під час виконання робіт виникали труднощі. Відтак, якщо надалі несподіванок не буде, всі заплановані роботи попередньо планують завершити до кінця листопада.

Нагадаємо, відповідно до планів роботи проводять на верхньому оглядовому майданчику, міняють дерев’яні конструкції, а також дахові конструкції, реставрують шпиль. Також реставрації підлягає циферблат годинника – його і кулю на шпилі покривають позолотою. В результаті ремонту вежа повинна стати пісочного кольору і відповідатиме кольору ратуші. На час ремонту вежі ратуші оглядовий майданчик закритий. Роботи розпочали на початку серпня. З міського бюджету на реставрацію вежі Ратуші передбачено1 млн 200 тис. грн. На тендерних торгах була визначена підрядна організація – «Центр Комплекс», яка й виконує роботи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ