Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Від Генконсульства Російської Федерації у Львові вимагали визнати Голодомор геноцидом проти українського народу (Фоторепортаж)

Сьогодні у Львові представники ВМГО „Молодіжний націоналістичний конгрес” пікетували Генконсульство Російської Федерації у Львові. Мітинг приурочений до вшанування жертв пам’яті голодомору 1932-1933 років. Протестанти звернулися з вимогами до Російської Федерації розсекретити усі матеріали про факти голодомору в Україні 1932-1933 років, визнати Голодомор геноцидом проти українського народу та сприяти прийняттю відповідної резолюції в ООН.
Як зазначив консул-радник Генконсульства Росії у Львові Авраам Вранчану, який вийшов до пікетувальників, Росія за минуле відповідальності не несе. „Як такого геноциду проти українського народу не було. Було багато злочинів, які спрямовувалися проти представників багатьох національностей і винна в цьому не Росія, а Сталін та тодішній режим”, - заявив Авраам Вранчану. Також він сказав, що як діти не вибирають батьків, так і країни не вибирають сусідів, тому Україні та Росії треба навчитися з цим жити.
Учасники мітингу спробували вручити мішечок із зерном представнику генконсульства Російської Федерації як нагадування про голодомор та оголосили хвилину мовчання. Після закінчення мітингу учасники рушили до пам’ятника Жертвам сталінських репресій.
Як сказали правоохоронці, кількість охорони навколо Генконсульства через мітинг не збільшували.





































Підготувала Ірина Знась
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ