Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Від Нового року до Різдва – у Львові буде багато заходів

На Новий рік та Різдво до Львова. Святкування розпочнуться ще з грудня і триватимуть впродовж усього січня. Буде традиційне «запалювання» ялинки, встановлення Дідуха, Різдвяний Ярмарок, фестиваль «Велика коляда» та багато іншого. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Відтак, цього року Святом святого Миколая (19 грудня) розпочнеться цикл новорічних та різдвяних святкувань у Львові, оскільки саме цього дня відбувається урочисте відкриття головної різдвяної ялинки.

Невід'ємним атрибутом зимових свят у Львові став Львівський Різдвяний Ярмарок, який вже традиційно став епіцентром святкувань із безліччю цікавих заходів та подій: співи, веселощі, солодощі, сувеніри та подарунки, колядки та забави, тепла святкова атмосфера. Чудовий новорічний настрій подаватимуть з дерев’яних будиночків, що стали в Європі, а тепер і у Львові, символом Різдва.

Буде також традиційне встановлення Різдвяної шопки на пл. Ринок. Цікаві заходи готує театр «Воскресіння» - вистави у різних районах міста – на Левандівці, на Сихові.

Одним із основних дійств різдвяного Львова – є встановлення Дідуха 6 січня. Центром міста пройде святкова процесія, лунатиме коляда. Дідух символічно встановлюватиме господар міста – міський голова Львова Андрій Садовий.

7-8 січня на пр. Свободи святкуватимуть «Різдво з Львівським». Для відвідувачів готують цікаву програму із живим вертепом, шопкою та феєрією на сцені.

Буде також традиційна хода звіздарів, фестиваль вертепів. Справжніх українських пампухів можна буде скуштувати на Святі Пампуха, поспівати пісень та колядок на Фестивалі «Велика Коляда».

Також в рамках святкувань Різдва у Львові, кожен охочий зможе відвідати фестиваль «Спалах Різдвяної звізди», на якому відроджуються традиції виготовлення великих різдвяних звізд.

Одною з цікавинок зимових свят у Львові уже традиційно є Свято Шоколаду, яке запрошує усіх поціновувачів та шанувальників солодощів. 14-17 лютого у Львівському палаці мистецтв уже всьоме відбудеться Свято Шоколаду.

Детальніша програма новорічно-різдвяних святкувань буде повідомлена додатково.

Довідка.

Цього року Львів зміцнив позиції центру українського різдвяного туризму. Відсвяткувати різдвяні свята 2013 року до Львова приїхало на 20% більше туристів, ніж за аналогічний період 2012 року. Відтак, кількість гостей за новорічно-різдвяний період сягнула 180 тис осіб.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ