Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Від початку року на Львівщині понад 20 дітей тікали з дому

Від початку року на Львівщині зареєстровано 24 випадки, коли діти втікали від батьків, опікунів та з інтернатів. Минулого року цей показник становив 172 випадки. Такі дані наводить прес-служба ГУ Нацполіції у Львівській області.

Один із таких випадків стався вчора, 5 березня. У Яворівський відділ поліції  близько десятої вечора надійшло повідомлення від 46-річної мешканки одного з сіл району про те, що троє неповнолітніх дітей, дівчатка віком 11 і 13 років та трирічний хлопчик, опікуном яких вона є, близько 17.00 пішли з дому та досі не повернулись.

Правоохоронці відразу ж взялись розшукувати дітей, було відкрито кримінальне провадження. Працювала слідчо-оперативна група, працівники ювенальної превенції, також до пошуків були залучені дільничні інспектори поліції та екіпажі груп реагування патрульної поліції. Орієнтування на дітей були розповсюджені серед мешканців району.

Близько сьомої ранку діти повернулись додому. За їх словами, вони грались на вулиці, одна з дівчаток забруднила черевики, вони довго їх відчищали, а коли побачили скільки людей їх шукає перелякались та заховались. Пізніше, вночі, діти перейшли у сарай ближче до дому і зранку повернулись - цілі і неушкоджені. Зараз з ними працюють психологи.

Як встановили поліцейські, це вже не перший випадок, коли ці діти втікають з дому опікунів – у 2015 році вони вже мали такий досвід. Мама і тато неповнолітніх втікачів та їх восьмирічної сестрички були позбавлені батьківських прав, оскільки зловживали алкоголем та не займались вихованням дітей. Тоді їх передали на виховання опікунці.

Опікунка неповнолітніх буде притягнута до адміністративної відповідальності за ст.184 (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей) КУАПП. Також правоохоронці будуть ставити питання про позбавлення жінки опікунства над дітьми.

«Коли діти втікають – чи від батьків, чи від опікунів, чи з інтернатів, розшукати їх та повернути додому – це є проблема поліції. Ми їх розшукуємо, повертаємо, а вони знову втікають. Для пошуків задіюється колосальний ресурс – слідчо-оперативні групи, дільничні офіцери поліції, працівники відділів ювенальної превенції, тому, до цієї проблеми треба ставитись уважніше іншим уповноваженим службам, не допускати до втечі, попереджати ці випадки», - зазначив начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області генерал поліції третього рангу Валерій Середа.

                                                                  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ