Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Від початку року у Львові 28 дітей отруїлись чадним газом

Від початку року у Львові вже трапилося 38 випадків отруєння людей чадним газом, постраждало 73 особи, 28 із них діти. На жаль, трапилось і два смертельних випадки, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Так, 28 листопада о 00.38 год. від чергового лікаря станції швидкої медичної допомоги надійшла інформація про отруєння чадним газом однієї особи у Галицькому районі Львова. Чоловіка 1986 року народження у важкому стані було госпіталізовано у Львівську обласну клінічну лікарню. Після надання медичної допомоги (проходження барокамери), постраждалого відпущено додому. Причина отруєння з’ясовується.

«Ми ще і ще раз нагадуємо: чадний газ – це небезпечно. Сумна статистика свідчить про те, що, на жаль, люди легковажать і відтак потрапляють до медичних закладів. Тому просимо усіх пам’ятати ознаки отруєння чадним газом та у разі їх виявлення негайно викликати швидку», - наголосив керівник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР Віктор Іваніцький.

Нагадаємо, чадний газ (окис вуглецю) - безколірний газ без запаху. Отруєння може статись при згорянні природного газу, під час роботи бензинових двигунів, при пожежах та на деяких промислових об'єктах. Велика кількість смертельних випадків відбувається у закритих приміщеннях з відсутнього вентиляцією, наприклад, в квартирах, де встановлені євровікна без повітрофільтрів та в гаражах.

Ознаки та симптоми отруєння чадним газом:  головний біль, м'язова слабість, задуха,  червоний колір обличчя, потьмарення свідомості, тривала дія чадного газу може привести до смерті.

Перша допомога при отруєнні чадним газом: Негайно викличте машину «швидкої медичної допомоги». Постраждалого необхідно винести на свіже повітря.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ