Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Здоров'я

Від Садового чекають грошей на Перинатальний центр у Львові

У Львові тривають роботи з реконструкції Львівського обласного перинатального центру. Львівська обласна рада на сесії офіційно звернеться до міського голови Львова Андрія Садового з проханням долучитися до співфінансування, що дасть можливість швидше закінчити роботи на цьому об’єкті. Про це сьогодні, 19 вересня, під час брифінгу повідомив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, передає кореспондент Гал-інфо.

«Хочеться, щоб в цьому році ми підійшли до завершення робіт у Львівському перинатальному центрі. У нас є підготовлене звернення до Львівської міської ради та Андрія Садового. Ми дуже добре володіємо ситуацією щодо критичного стану усіх пологових будинків у Львові. На сьогодні ми не маємо ані відповіді на наше попереднє звернення щодо співфінансування робіт в обласному перинатальному центрі, ані конкретних обсягів грошей, які могли б бути виділені з бюджету Львова на ці цілі», - сказав Олександр Ганущин.

Він додав, що частина породіль, які народжували і будуть народжувати у цьому центрі, - це мешканками Львова.

«Ми звернемося повторно до міської ради Львова. Львівська обласна рада зі свого бюджету виділила 20 млн грн, державний бюджет дав на ці цілі – 45 млн грн, для завершення робіт потрібно від 74 млн грн до 100 млн грн, щоб наситити центр обладнанням. На сьогодні субвенції нема.

Міському голові слід замислитись над тим, у що місто пріоритетно вкладатиме гроші. Соціальна сфера у Львові є забутою. Не відкриваються школи, за десять років відкрили лише один дитсадок і той приватний. Хочеться бачити і розвиток соціальної сфери, а не лише дорожнього господарства та велодоріжок», - сказав Олександр Ганущин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ