Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Від сьогодні гарячу воду подаватимуть лише в суботу та неділю

Від сьогодні гарячу воду у Львові подаватимуть лише в суботу та неділю. Про це сьогодні під час прес-конференції розповів перший заступник міського голови Микола Одуха.
Зокрема, за його словами, за листопад теплопостачальні підприємства мають нульову проплату перед ДК „Газ України”. Якщо мешканці не заплатять борги перед тепловими підприємствами, то не буде виділено ліміт газу на наступний місяць. Цього місяця „Львівтеплоенерго” та „Залізничтеплоенерго” вдвічі перевищили вживання газу, виділеного ДК „Газ України” на листопад. Тому, зважаючи на сприятливі погодні умови, від сьогодні буде припинено постачання гарячої води у будинки, які не мають 100% проплати за тепло, а також буде знижена температура центрального опалення. За словами в.о. начальника управління ЖКГ ЛМР Марії Желіско, на сьогодні у Львові є 1508 будинків комунальної власності з центральним опаленням і теплопостачанням.
„Жоден будинок комунальної власності не має 100% проплати, тому, згідно з договірними умовами, ми можемо в будь-який момент відключити їх від теплопостачання. Зокрема, Личаківський район має лише 61% проплат, Шевченківський – 67%, Франківський – 66%, що є найгіршими показниками. Ми вживаємо таких заходів, оскільки якщо мешканці не поставляться відповідально до проплати за теплопостачання і не проплатять старі борги, нам не виділять ліміту газу і система теплопостачання міста не зможе працювати, тоді гарячої води і тепла не буде у всьому місті”, — зазначила Марія Желіско.
Вона зазначила, що в будинки, де є 100% проплата, а це переважно кооперативні та товариства співвласників, гаряча вода буде подаватись. Також вчора на сесії ЛМР було затверджено виділення 12 млн грн на поповнення статутних фондів теплопостачальних підприємств та оплату боргу за газ. Перед тим було виділено ще 22 млн грн.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ