Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Від сьогодні перевіряють кожного, хто перетинає кордон Шенгену

Від сьогодні, 7 квітня, контроль на зовнішніх кордонах Шенгенської зони посилений. Контролю буде піддаватися кожна особа, яка перетинає кордон Шенгенської зони, в тому числі громадяни країн-членів Європейського Союзу. Ці заходи були прийняті для більш ефективної боротьби з тероризмом.Про це повідомило Польське радіо.

У результаті, громадяни країн-членів ЄС втратили свої привілеї, адже раніше їхній контроль здійснювався вибірково, а ретельна перевірка стосувалася тільки громадян інших держав. Зараз кожного, хто перетинає кордон, перевірятимуть у спеціальній базі розшукуваних осіб, а також в базі Інтерполу.

Суворіші правила вплинуть на тривалість проходження прикордонного контролю, а відтак у всіх прикордонних пунктах – автомобільних, морських, а також на летовищах – можуть з’явитися черги.

Як повідомила речниця Прикордонної служби Польщі Аґнєшка Ґоліас, вжиті заходи, що повинні мінімізувати негативні наслідки. На основі досліджень про збільшення прикордонного руху, у випадку потреби, будуть відкриті додаткові пункти проходження контролю на кордоні, а в особливих ситуаціях – також мобільні пункти. «Докладемо усіх зусиль, аби контроль проходив плавно та без затримок», – сказала вона.

На посиленні контролю на кордонах Шенгенської зони наполягала Франція після терактів у Парижі в листопаді 2015 року. Робота з метою запровадження більш ретельного контролю пришвидшилася після терактів у Брюсселі в березні 2016 року. Вважається, що росте загроза з боку громадян ЄС, які брали участь в боях на боці джигадистів у Сирії та Іраку, а потім прийняли рішення повернутися до Євросоюзу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ