Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Від сьогодні Президент Федерації баскетболу України Олександр Волков – почесний професор Львівського державного університету фізичної культури (Фото)

Сьогодні у Львівському державному університеті фізичної культури відбулося урочисте присвоєння звання почесного професора університету Президенту Федерації баскетболу України Олександру Волкову.
Під час своєї промови Олександр Волков зазначив, що баскетбол на сьогодні є другою за популярністю командною грою в Україні, однак цей вид спорту не отримує належної підтримки від держави. «Держава приділяє увагу лише тим видам спорту, які на Олімпіаді можуть принести медаль, а тому баскетбол залишається без належної підтримки. Незважаючи на це, Федерація баскетболу робить все можливе для популяризації та розвитку баскетболу» - зазначив Олександр Волков. За його словами, пріоритетним завданням у розвитку баскетболу в Україні на сьогодні є відокремлення професійного і масового баскетболу.
Він також зазначив, що великою проблемою є неукомплектованість спортивної бази навчальних закладів України. «Я, як заступник голови Комітету з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту і туризму, лобіюю у Верховній раді питання про забезпечення належним інвентарем навчальних закладів. Сподіваюся, що у найближчий час ця проблема вирішиться, зокрема і у Львові» - повідомив Олександр Волков.
Слід зазначити, що Президент Федерації баскетболу України приїхав до Львова з нагоди 100-річчя першого баскетбольного матчу в Україні, який відбувся у Львові. Цю подію святкуватимуть завтра.
До речі, Олександр Волков народився у Росії, вищу освіту здобув у Київському інституті фізичної культури. Був гравцем київської команди «Будівельник», московського ЦСКА, «Атланти Гокс» (США), італійського «Панасоніка», грецьких команд «Панатінаікос» і «Олімпіакос». Він є засновником і президентом баскетбольного клубу «Київ». Олімпійський чемпіон з баскетболу, чемпіон Європи, чемпіон СРСР. Зі Львовом його пов’язує те, що тут народилася його дружина.
В кінці інавгурації Університет подарував Олександру Волкову символічну книгу «Львів – любов моя».









Підготувала Наталія Кузьо
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ