Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Здоров'я

Від сьогодні пиво в Україні прирівнюється до алкоголю

Згідно зі змінами до Податкового кодексу, з 1 липня пиво прирівнюється до алкогольних напоїв.

Так, з 1 липня до алкогольних напоїв належать продукти, одержані шляхом спиртового бродіння цукровмісних матеріалів або виготовлені на основі харчових спиртів з вмістом спирту етилового понад 0,5 % (а не 1,2%, як раніше) об'ємних одиниць, а також з вмістом спирту етилового 8,5 % об'ємних одиниць і більше, повідомляє «РБК-Україна».

Зазначається, що слабоалкогольними напоями, виноградними винами, вермутами та іншими збродженими напоями (сидр, перрі) будуть вважатися алкогольні напої з вмістом етилового спирту понад 0,5%, а не 1,2%, як було раніше.

Тому з 1 липня для торгівлі пивом має бути отримана ліцензія на право торгівлі алкогольними напоями.

У заяві про видачу ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями тепер додатково доведеться вказати адресу місця торгівлі, перелік реєстраторів розрахункових операцій (книг обліку розрахункових операцій), що знаходяться у місці торгівлі, а також інформацію про них.

Як повідомляє ЛІГАБізнесІнформ, до вже наявних майже 600 дозвільних документів для легальної роботи пивоварам додали окремо ліцензування на гуртову та роздрібну торгівлю, на виробництво, а також окремо для експорту й імпорту пива - по 780 грн за кожну ліцензію на рік.

Також їм необхідно реєструвати місця зберігання пива по всій країні. Вартість ліцензії на гуртову торгівлю становить 0,5 млн грн, дозвіл продавати пиво в роздробі - 8 тис. грн з кожної торгової точки незалежно від її обороту.

Окрім ліцензування, до пивоварів застосували обов'язкову сертифікацію діяльності (раніше вона була добровільною) й атестацію підприємств.

Нові вимоги висунули і до маркування – на лицьовій етикетці повинні бути всі дані про географічну назву місця виробництва і виробника.

Громадське

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ