Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Від сьогодні в Україні зросла ціна на газ та воду для споживачів

Починаючи з неділі, 1 травня, в Україні зросла ціна на газ для споживачів. Відповідне рішення було прийняте на засіданні Кабінету міністрів України у середу, 27 квітня.

Раніше ціна на газ для населення становила 7,18 грн за куб. м. Проте на опалювальний сезон, з 1 жовтня до 30 квітня, населення отримувало 1200 кубів за пільговою ціною у 3,6 грн за куб. м. Від сьогодні пільгова ціна скасовується і встановлюється єдина ціна для всіх споживачів – 6,88 грн.

Тобто тепер вартість газу для населення фактично зменшилась на 0,3 грн за куб. м, але саме в опалювальний сезон вона зросла на 80%. 

Також збільшується тариф на теплопостачання у багатоквартирних будинках. За підрахунками міністерства економічного розвитку він зросте на 60%. На таку ж величину подорожчає і гаряча вода.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, в свою чергу, запевнив, що незаможні громадяни не постраждають від зміни ціни на газ.

«Система субсидій буде настільки ефективною, що ті, хто не має високого доходу, будуть захищені державою адресно», – заявив пан Гройсман.

НБН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ