Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Відбулась перша репетиція Маршу Незалежності

Сьогодні, під Києвом, на аеродромі заводу "Антонов" пройшло перше загальновійськове тренування виступу до Маршу Незалежності, який відбудеться 24 серпня. У ньому взяли участь понад 200 військовослужбовців Національної гвардії України. Про це повідомила прес-служба НГУ.

Проводитимуться ще 6–7 спільних репетицій, в залежності від готовності коробок.

Гвардійці уже три тижні тренуються на базі навчального центру в Нових Петрівцях Київської області – і результати наяву. Майор Вадим Лопатько розповів, що «тренування проходять щодня, окрім вихідних, по чотири години до обіду і дві години після обіду», – та повідомив, що від академії, – «беруть участь 120 курсантів, які братимуть участь у параді. І така ж коробка буде у солдатського підрозділу. На випадок непередбачуваних форс-мажорів є і резерв».

Курсант Національної академії Нацгвардії третього року навчання поділився: «Я в параді вже беру участь вдруге – це не перший рік, їздимо кожен раз, займаємося. Подобається (усміхається). Звичайно ж, батьки переживають, думають, що важко тут. Але, насправді, вже звично. Ми отримали оцінку «відмінно», пройшли три рази. Загалом, усі задоволені, коробка – молодець. Кожен член цієї коробки заслуговує окремих оплесків».

Оцінюючи сьогоднішню репетицію, майор Вадим Лопатько висловив спільну мотивацію: «Ми результатом задоволені, але зупинятися на цьому не будемо, будемо продовжувати тренуватися. Хочемо бути найкращими».

"Участь в урочистостях з нагоди свята візьмуть військовослужбовці,
які брали участь в антитерористичній операції, генерали і офіцери Збройних Сил України та інших військових та правоохоронних формувань, курсанти військових вишів з різних регіонів країни", - повідомили на Фейсбук у Генштабі ЗСУ.


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ