Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Відбулася презентація українського коміксу, присвяченого визволенню Криму

25 липня в ІА «Укрінформ» відбулася організована Міністерством інформаційної політики України презентація 1-го випуску 2-го сезону графічної новели «Охоронці країни. Півострів Керем (Qırım)», присвяченого визволенню Криму. Про це повідомили в Міністерстві інформаційної політики України.

Перший заступник Міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова, відкриваючи прес-конференцію, зазначила: «Пропаганда РФ охоплює  історичний вимір, коли на наших очах присвоюється українська історія, глорифікується «русская слава» і «русский народ». Останні три роки українська ідентичність тільки формується. Її фундамент – це історичні міфологеми та самість. Тому такий інструмент, як промоція українських охоронців: Кия, Щека, Хорива, Либіді разом із кримськотатарськими героями: Аскером, Джанікє та мудрецем Мустафою – це данина нашим бійцям, що гинуть на війні на Донбасі, шана союзу українців і кримських татар, які разом виборюють європейське, а не російське майбутнє. Та зрештою, це про нашу новітню історію, де замість радянських «октябрят» і «пионеров» із «русскими богатырями» є свої, природні нашому світосприйняттю, герої».

Леонід Краснопольський та Ігор Роговий, автори графічної новели, представили новий випуск коміксів. «Наша серія коміксів розповідає про супергероїв, що живуть поряд з нами. Вони представляють різні регіони нашої країни: Київ, Дніпро Донецьк і, звісно, Крим», - зазначив автор тексту Ігор Роговий. Леонід Краснопольський, дизайнер і продюсер «Охоронців країни», підкреслив, що графічна новела – це матеріалізація підтримки духу воїнів АТО та населення з тимчасово окупованих територій.

Зазначимо, проект зі створення графічної новели «Охоронці країни» був розроблений ініціативною групою волонтерів Леоніда Краснопольського та Ігоря Рогового, художник та сценарій – Asta “Ateralba” Legios. Це вже 4-тий номер українських коміксів «Охоронці країни» із 10-ти запланованих. Перші 3 випуски 1 сезону були присвячені війні на Донбасі.

Нагадаємо, 23 травня 2017 року МІП на міжнародній конференції презентувало Стратегію інформаційної реінтеграції Донбасу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ