Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Відділення дитячої хірургії отримало нове обладнання

фото - Serg Bobra
фото - Serg Bobra
фото - Serg Bobra
фото - Serg Bobra
фото - Serg Bobra
фото - Serg Bobra
1/3
Щоб надавати якіснішу медичну допомогу дітям, цьогоріч для відділення вроджених вад розвитку і хірургії новонароджених дитячої клінічної лікарні за кошти міста придбано надсучасне відео-ендоскопічне обладнання з гастро- та колоноскопом. Водночас, за позабюджетні кошти у відділенні обладнали палату інтенсивного спостереження у до- та післяопераційному періоді, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Хірургія у дітей, особливо новонароджених, вимагає якісно іншого підходу через мініатюрність органів немовлят і специфіку функціонування їхніх організмів. Відтак, для відділення хірургії дитячої лікарні за кошти бюджету розвитку міста придбано надсучасне  відео-ендоскопічне обладнання з гастро- та колоноскопом. Чіткість і якість зображення дозволяють виявити і описати найменші зміни при захворюваннях та аномаліях шлунково-кишкового тракту. Для гастроскокії це є обстеження шлунка, для колоноскопії – обстеження кишківника. Вартість такого обладнання – 4 млн. 900 тис. грн.

«Потреба у такому обладнанні експертного класу була давно. Ендоскопія у високій роздільній здатності, у поєднані зi-scan технологією, відкриває нові можливості у складних випадках  при вроджених вадах, зокрема у новонароджених. Використання сучасного обладнання дасть змогу проводити сотні обстежень протягом року та принципово по-новому підійти до діагностики і лікування не лише пацієнтів міста і області, а й дітей з інших регіонів, які потребують високоточного обстеження, але не мають відповідного обладнання», - розповідає завідувач відділення вроджених вад розвитку і хірургії новонароджених міської дитячої клінічної лікарні Галина Курило.

«Такого обладнання немає у Західній Україні, і така техніка дозволяє проводити точну діагностику вроджених вад шлунково-кишкового тракту на ранніх етапах, фактично одразу після народження. Це вроджені вади шлунка і дванадцятипалої кишки, які дуже часто бувають, і вроджені вади розвитку товстого кишечника. Також цього року лікарня отримує три наркозно-дихальні апарати, монітори і капнографи», - зазначає Володимир Зуб, начальник управління охорони здоров’я ЛМР. 

Також цьогоріч за позабюджетні кошти у відділенні відкрито палату інтенсивного спостереження у до- та післяопераційному періоді,  яку обладнано за кращими зразками європейських клінік. 

 «Палата повністю обладнана системою персонального моніторингу із можливістю цілодобового відстеження життєвих функцій пацієнта, кожен з яких контролює дихання, тиск, пульс, температуру тіла, ЕКГ та оксигенацію організму. Моніторинг проводиться як біля ліжка пацієнта, так і дистанційно на сестринському посту,  за допомогою комп’ютеризованого мережевого інтерфейсу.  Кожен пацієнт забезпечений індивідуальним інфузоматом для дозованої контрольованої подачі ліків», - зазначає головний лікар міської дитячої клінічної лікарні Дмитро Квіт. Вартість облаштування такої палати – понад 300 тис. грн.

«У європейських країнах дитина в операційній заминає і прокидається при мамі, сестру в халаті вона не бачить, а тому немає ніякого стресу. Медична сестра за цей час дивиться монітор тут, і немає жодних непорозумінь між пацієнтом, лікарем і персоналом лікарні», - зазначає Галина Курило.

«За 2015-2016 роки для міської дитячої клінічної лікарні закупили обладнання на суму понад 10 млн грн. Минулого року для лікарні було придбано комплект ендоскопічного обладнання, апарат СРАР терапії для новонароджених з ВЧ режимом, лампу фототерапії та реанімаційну систему для новонароджених на загальну суму 3 млн 16 тис. грн. А цього року оновили обладнання  на загальну суму 7 млн 330 тис грн.: окрім відео-ендоскопу (4 млн 900 тис. грн.), для лікарні придбали апарат для анестезії з моніторингом життєво важливих функцій (649 тис грн), капнограф (61 тис грн) та два апарати штучної вентиляції легенів з моніторингом життєво важливих функцій (1 млн 720 тис грн)», - розповів начальник управління охорони здоров’я Володимир Зуб.

Також за  кошти бюджету розвитку міста цьогоріч у лікарні провели ремонтні роботи на суму 1 млн 900 тис грн. Зокрема, реконструювали дах ізоляційно-діагностичного корпусу (1 млн 230 тис грн), капітально відремонтували пандус поліклінічного відділення (370 тис грн) і внутрішні інженерні мережі ізоляційно-діагностичного корпусу (300 тис грн.).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ