Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Реабілітаційне відділення Львівського військового госпіталю заповнене на 90%

У відділенні відновлювального лікування проходять реабілітацію бійці з усієї України. Тому тут завжди є пацієнти на стаціонарному лікуванні, розповів Гал-інфо Ростислав Данилков, завідувач Відділення відновлювального лікування Військово-медичного клінічного центру Західного регіону.

За словами Ростислава Данилкова, відділення відновлювального лікування зорієнтоване на реабілітацію бійців з важкими черепно-мозковими та хребетно-спинномозковими травмами. Реабілітація для кожного призначається індивідуально і залежить від рівня ураження пацієнта. В середньому реабілітаційне лікування може тривати 2-4 місяці.

Відділення може приймати двадцять пацієнтів. Зараз тут лікується вісімнадцять бійців. Крім того, біля важкохворих повинні постійно перебувати їхні родичі. Їм також виділяють ліжка в палаті. Ростислав Данилков наголосив, що у відділенні працює лише одна медсестра на двадцять пацієнтів. По цій причині лікарі вимушені залучати родичів навіть на тих етапах лікування, коли це не рекомендовано робити.

Наразі Військово-медичний клінічний центр співпрацює з медичними закладами Америки, Канади та Голландії. В цих країнах найкраще розвинута система реабілітаційних послуг. Зокрема Ростислав Данилков розповів, що за кошти волонтерів уже відправляли чотирьох бійців зі спинальними травмами на реабілітацію в США. «В Америці підхід до реабілітації хворих був таким же, що й і в нас. Єдине, що їхня система надання послуг має більше можливостей. Проте, у нас пацієнти можуть проходити реабілітацію безкоштовно», – розказав Ростислав Данилков.

За словами Ростислава Данилкова, в подальшому Військово-медичний клінічний центр буде налагоджувати зв’язки з медичними центрами Польщі. І навіть планує приймати в себе польських пацієнтів.  

Нагадаємо, вчора, 3 грудня, у межах дев’ятої сесії Парламентської асамблеї України та Республіки Польщі, члени українсько-польської делегації відвідали поранених військових, які проходять лікування у Військово-медичному клінічному центрі  Західного регіону.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ