Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Відеоспостереження на "Збиранці" мали змонтувати ще 6 років тому - еколог

ЛКП «Збиранка» не бажає дотримуватися вимог екологічного законодавства та покращувати свій екологічний статус.

Про це сьогодні, 20 липня, під час інтерв’ю-прес-конференції на тему: «Початок рекультивації Грибовицького сміттєзвалища: на полігоні чи на папері? (Коментар еколога)», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомила  керівник юридичного відділу МБО «Екологія-Право-Людина» Ольга Мелень-Забрамна. 

- Ми проаналізували весь реєстр судових рішень, які є на сьогодні доступні, та всі судові процеси щодо львівського сміттєзвалища в Грибовичах за останні п’ять років. І побачили, що ЛКП «Збиранка» постійно намагається відбитися від державних інспекторів та контролюючих органів, - каже вона.

ЛКП «Збиранка» оскаржувала рішення екологічної інспекції від 2012 року, накази цієї ж інспекції про проведення планової перевірки, не хотіла сплачувати штрафи в кілька мільйонів гривень за екологічні збитки, які завдала своєю діяльністю довкіллю.

У Львові облаштують зону, де пресуватимуть сміття

- У 2016 році екологічна інспекція звернулася до суду і в такий спосіб спробувала змусити ЛКП «Збиранка» допустити їхніх екологічних інспекторів до перевірки на сміттєзвалищі. І отримала рішення апеляційної інстанції якраз перед трагедією на звалищі, - говорить Ольга Мелень-Забрамна.

За її словами, ще у 2010 році після перевірки дотримання санітарного законодавства, «Збиранку» зобов’язали встановити відеоспостереження, тому що на її території жителі прилеглих сіл пересортовують відходи. 

- Місцеві мешканці там собі заробляють. Але якби там був встановлений паркан та відеоспостереження, не було би цієї ситуації, коли місцеві мешканці обіцяють інвесторам спалити їхні сортувальні лінії, тому що не зацікавлені в цивілізованому вирішенні питання, обліку цих відходів та коштів – наголошує юрист. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ