Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Відкриття Форуму видавців будуть пікетувати, протестуючи проти «антиукраїнських» книг «Фоліо»

Сьогодні, 9 вересня, Львівська громадська організація «МЕМОРІАЛ» проведе пікет в знак протесту проти, на їхню думку, антиукраїнських книг харківського видавництва «ФОЛІО». Про це повідомив Роман Гунда.

Перший пікет відбудеться сьогодні, 9 вересня, о 18.15 біля Львівської філармонії (під час урочистого відкриття «Книжкового форуму» вул. Чайковського у м. Львові. Крім цього, активісти планують ще декілька пікетів: 10 вересня, о 12.00 та 11 вересня, о 12.00 - біля «Палацу Мистецтв» вул. Коперника у м. Львові. 

Нагадаємо, що недавно секретаріат Національної Спілки письменників України розіслав звернення:

«Віце-прем’єр-міністру-Міністру культури України В.А. Кириленку,
Голові СБУ В.С. Грицаку,
Голові Держкомтелерадіо України О.І. Наливайку

Секретаріат Національної Спілки письменників України звертає вашу увагу на те, що опубліковано шорт-лист однієї з найпрестижніших російських книжкових премій «Російський букер 2015», де першу позицію посідає книжка Платона Беседіна «Учитель. Роман перемен», видана в 2014 р. харківським видавництвом «Фоліо».

Ця книжка має виразно антиукраїнський та нацистський характер і відверто принижує українців і кримських татар. Немає сумніву, що саме ця книжка українофоба Беседіна за нинішньої російсько-української війни на Донбасі та масштабної пропаганди, яку розгорнув Кремль у своїх ЗМІ, здобуде одне з призових місць цієї премії. У романі Беседіна з позицій російського шовінізму обґрунтовується ідея відокремлення Криму від України.

Книжкові експерти вважають, що за цей українофобський роман директор видавництва «Фоліо» Олександр Красовицький одержить грошову винагороду в розмірі 40 тисяч доларів за свій внесоку пропаганду російського світу та руйнування України. 

Хочемо нагадати, що це видавництво підготувало до друку і видало книжки Дмитра Табачника і Григорія Крючкова «Фашизм в Україні. Угроза или реальность»; Дмитра Табачника і Віктора Вороніна – «Убийство Столыпина», «Убийство Петлюры»; Дмитра Табачника «Утиный суп» по-ураински» та інші українофобські видання.

При цьому «Фоліо» продовжує щорічно «освоювати» мільйони гривень державних коштів, що виділяються на реалізацію програми «Українська книга». 

Після Революції Гідності в Україні не відбулася люстрація серед керівництва в гуманітарній сфері і, зокрема серед організаторів державної програми «Українська книга». Тож колишні однодумці Д. Табачника досі перебувають на свої посадах, продовжуючи займатися корупцією і антидержавною діяльністю. 

Зважаючи на системну антиукраїнську діяльність видавництва «Фоліо» і його дочірніх підприємств, просимо вас перевірити зв'язок між видавництвом «Фоліо» та чиновниками Держкомтелерадіо щодо корупції та антидержавної діяльності».

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ