Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Відкритий Кубок Львівщини»: успішний дебют «Здвига»

Матч проти «Гранд-Галичини» для «Здвига» був першим офіційним на Відкритому Кубку Львівщини. Волею календаря команда на турнірі дебютувала лише тоді, коли деякі учасники турніру уже встигли провести по два матчі. Для «Здвига» та «Гранд-Галичини» цей матч був особливим з турнірної точки зору, оскільки перемога «Гранд-Галичині» гарантувала участь у плей-офф Відкритого Кубка Львівщини, а успішний результат для «Здвига» також значно покращував шанси цій команді поборотися за вихід з групи.

Якщо відверто, то в цьому поєдинку могла перемогти як і одна, так і інша команда. Протягом усього матчу команди неодноразово доводили супернику, що достойні один одного. Неозброєним оком було помітно, що команди розуміли важливість результату у цьому матчі, а також ціну кожної грубої помилки. Як виявилося згодом, на одну помилку більше у цьому матчі допустили гравці «Гранд-Галичини», і в підсумку поплатилися результатом.

Хто пригадає перший матч «Гранд-Галичини» на Відкритому Кубку Львівщини, той одразу згадає успішну гру команди Ігоря Піха з п’ятим польовим гравцем. Тоді завдяки грі з воротарем в атаці «Гранд-Галичина» не тільки врятувалася від поразки у матчі з GTL, а й взагалі вирвала перемогу на останніх секундах зустрічі.

Головний тренер «малинових» Ігор Піх дотримувався цієї тактики протягом значної частини матчу у грі зі «Здвигом». Інколи у цьому матчі «зеленим» непросто було захищатися, однак вони робили це більш-менш вдало. Основна загроза біля воріт Андрія Коробова в основному виникала тоді, коли «Гранд-Галичина» при першій можливості бігла в контратаки.

Роботи у голкіпера номінальних гостей Миколи Вороновського також було достатньо. Він не тільки захищав рамку власних воріт, а й часто підключався до атак власної команди, як п’ятий польовий гравець.

Загалом у першому таймі обидві команди не награли бодай на одне взяття воріт. Усі найцікавіші події у матчі і «Здвиг», і «Гранд-Галичина» перенесли на другий тайм.

Обмінявшись небезпечними ударами зі штрафних ударів, першими у матчі поталанило забити «Здвигу». У потрібному місці, у потрібний час опинився Олег Ледневський. Втім, після голу Ледневського «Здвигу» не вдалося розвинути свій успіх. Номінальні господарі матчу привезли гол самі собі, автором якого став Сергій Косий.

При рахунку 1:1 чудовий шанс вивезти «Здвиг» вперед втратив Назар Сенишин. З «вбивчої» позиції Сенишин примудрився пробити мимо воріт.

Так звані «каруселі» з небезпечними моментами тривали у матчі до того моменту, коли «Гранд-Галичина» пішла виривати перемогу з п’ятим польовим гравцем. На відміну від попереднього матчу, ця тактика «малиновим» дивідендів не принесла. Більше того, команда Ігоря Піха отримала гол у порожні ворота. Його автором став Олег Іванишин. Оскільки до завершення матчу «Гранд-Галичина» не змогла відігратися, цей гравець «Здвигу» став одним із героїв поєдинку. Його влучний удар у порожні ворота дозволив «Здвигу» здобути перші три очки у групі D.

Хоч і в цьому квартеті «Княжий Ринок» виглядає поза конкуренцією, однак боротьба за другу сходинку у цій групі розгорнеться не на жарт.

Відкритий Кубок Львівщини. Груповий етап.

Група D

«Здвиг» - «Гранд-Галичина» - 2:1 (0:0)

«Здвиг»: Коробов, Кухар, Бучак, Сенишин, Чорненький, Ледневський, Іванишин, Ващишин, Якимов, Коваль

«Гранд-Галичина»: Вороновський, Пророк, Паращин, Лужецький, Косий, Головецький, Шляхетка, Жук, Кураш

Голи: Ледневський, 26, Іванишин, 37 – Косий, 29

Судді: В. Болізюк, Я. Сторожук (обидва Львів)

Суддівський спостерігач: Г. Вайда (Львів)

Прес-служба АФЛ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ