Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Відомий ірландський актор зіграє головну роль у фільмі про Голодомор

Відомий ірландський актор Джек Рейнор зіграє головну роль у художньому фільмі “Гарет Джонс” про валійського журналіста, якийм першим на Заході розповів про Голодомор в Україні 1932-1933 років, - Укрінформ.

Про це розповіла режисер фільму Агнєшка Голланд. 

Прем’єра фільму, який зніматимуть в Україні, Польщі та Великій Британії, відбудеться не раніше грудня 2019 року.

“Це молодий, дуже здібний ірландський актор Джек Рейнор. У нього сильна мотивація. Зараз він активно вивчає документи, читає книжки. Для нього це дуже відповідальний крок. Вважаю, що він добре передасть суть історії”, - зазначила Голланд.

За її словами, у фільмі, зйомки якого мають розпочатися в лютому наступного року, зніматиметься 5-6 українських акторів, польські, але найбільше буде британських. 

В Україні зйомки фільму проходитимуть поблизу Києва, можливо також у самому Києві, крім того, вони відбуватимуться у Кракові та Нижній Сілезії, а також у Шотландії.

Фільм триватиме близько двох годин. 

“Він зніматиметься мовами історії. Тому, в ньому звучатимуть англійська, українська, російська мови”, - заявила Голланд.

За словами режисера, за задумом, фільм не буде документальною реконструкцією, хоча образ голоду намагатимуться показати максимально реально, майже документально.

“Але водночас – очима цього молодого чоловіка, який несподівано для самого себе відкрив суть зла, адже він підозрював, що відбувається щось погане, але навіть не міг собі уявити масштабів всього злочину, масштабів людського терпіння. Він вмить опиняється в якомусь кошмарі, не може повірити, що це все з ним відбувається насправді”, - підкреслила вона.

Голлад зазначила, що деякі сцени фільму буде показано оніричним способом (художня форма деформації реальності найхимернішим та найпарадоксальнішим чином під час перебування героя в стані сну чи марення — ред.), методом Орвелла чи Франца Кафки.

Як відомо, фільм "Гарет Джонс" буде спільною продукцією Польщі, Шотландії, Німеччини, Бельгії та України. Права на світову дистрибуцію фільму викупила компанія WestEnd Films, яка, зокрема, займалася дистрибуцією багатьох фільмів Вуді Аллена.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ